Rett fra skolebenken til årets sak

Advokatfullmektig Pernille Edh Hasselgård (25) avsluttet studiene i sommer. I september ble hun kastet rett inn i den omfattende Holship-saken – og vant. Nå er saken kåret til «Årets advokatprestasjon» av Finansavisens jus-bilag.

Publisert

De to advokatfullmektigene Pernille Edh Haselgård og Ane Bergo var sentrale på advokat-laget i Holship-saken som ble avgjort i Høyesterett i januar. Nå blir de hyllet i ny kåring.

– Disse dyktige kvinnene hjalp oss med å vinne saken mot en svært stor overmakt, altså LO, Norsk Transportarbeiderforbund, samt Staten ved Arbeids- og sosialdepartementet og regjeringsadvokaten. Det er blitt mye moro ut av Holship-saken - en sak ingen trodde vi skulle vinne, sier Nicolay Skarning, som ledet kontorets Holship-team.

 

Sammen med Jan Erik Sverre og Kristin Hjelmaas Valla utgjorde han partnerne i saken. I Kvale er de opptatt av å trekke frem at hele advokat-teamet står bak seieren. Ane Bergo, som nylig begynte i jobb hos Sivilombudsmannen, jobbet med saken i flere år. Pernille Edh Hasselgård (25), som startet i Kvale så sent som i september 2016, etter å ha avsluttet jus-studiene samme måned, var den andre fullmektigen. Hun synes det var spennende å få delta i en så omfattende og prinsipielt viktig sak.

– Jeg har satt stor pris på å få lov til å bidra med min kompetanse i saken. Den har naturlig nok vært fersk, og ettersom EU-rettsområdet stadig er i utvikling, er det nok ekstra viktig å være oppdatert der. Jeg dro stor nytte av kunnskapen jeg tilegnet meg under min LLM i London på siste studieår. Samtidig føler jeg meg heldig som har fått jobbe i et lag med så dyktige og erfarne advokater, sier Hasselgård.

– For å klare å yte maksimalt når man kommer inn såpass fersk, er samarbeidet med partnerne og de andre fullmektigene nødt til å fungere. Jeg var heldig som havnet i dette teamet som fungerte så bra, og tok meg så godt imot fra dag én påpeker fullmektigen.

<html><head></head><body> Teamet fra Kvale på utdelingen i Astrup Fearnley-museet. Fra venstre Finansavisens redaksjonssjef Oliver Orskaug, Nicolay Skarning, Kristin Hjelmaas Valla, Jan-Erik Sverre, Eva Karine Løchstøer og Pernille Edh Hasselgård. Foto: Nina Schmidt</body></html>
Teamet fra Kvale på utdelingen i Astrup Fearnley-museet. Fra venstre Finansavisens redaksjonssjef Oliver Orskaug, Nicolay Skarning, Kristin Hjelmaas Valla, Jan-Erik Sverre, Eva Karine Løchstøer og Pernille Edh Hasselgård. Foto: Nina Schmidt

Hun råder andre fullmektiger som skal inn i større saker til å kaste seg ut i det.

– Mitt tips må være ikke å være redd for å prøve og ta i et tak, og å tørre å hoppe ut i det med en gang, fastslår Kvale-fullmektigen.

Å bli kastet inn i saken som 24-åring har bydd på noen morsomme episoder.

– Som da jeg kom gående inn i Høyesterett, og en ansatt der tok det for gitt at jeg var skoleelev. Han ble nok litt overrasket da jeg spaserte inn i advokatrommet. Men jeg synes bare det var gøy!

Kvale-fullmektigen opparbeider seg nå erfaring gjennom arbeid med andre saker.

– Jeg føler jeg har veldig mye ugjort, men et naturlig mål er selvfølgelig å få advokatbevilling etter hvert.

– Frister det å bli partner om noen år?

– Ja, jeg har selvfølgelig tenkt på det, og synes det virker som en utrolig spennende jobb. Det fordrer at man jobber hardt over mange år. Akkurat nå fokuserer jeg på å sette meg inn i stadig nye saker – og å lære noe nytt hver dag, sier Hasselgård.

 

Årets advokatprestasjon

Disse advokatene hedres i Finansavisens kåring: .

Nicolay Skarning, leder Arbeidslivsavdelingen.

Kristin Hjelmaas Valla, leder Konkurranserettsavdelingen.

Jan-Erik Sverre, nestleder Arbeidslivsavdelingen.

Eva Karine Løchstøer, senioradvokat

Pernille Edh Hasselgård, arbeider i Konkurranserettsavdelingen.

Ane Bergo, arbeidet i Arbeidslivsavdelingen.

Powered by Labrador CMS