Line Bjerkek og Laila Marie Bendiksen ser frem til å starte opp med ukentlige sendinger.

NBBL-advokater starter ukentlige videosendinger

Norsk boligbyggelag opplever et stort trykk, og lanserer nettprat om koronajuss med organisasjonens to advokater.

Publisert Sist oppdatert

I de ukentlige video-sendingene Nettprat om koronajuss skal advokatene Laila Marie Bendiksen og Line Bjerkek gi råd om ulike problemstillinger som boligbyggelag opplever.

- Vi får stadig henvendelser fra styremedlemmer, beboere og ansatte i boligbyggelag som opplever utfordringer knyttet til forvaltning og drift under koronasituasjonen. Formålet med sendingene er å oppklare flere av disse problemstillingene, sier Laila Marie Bendiksen i NBBL.

Første nettprat sendes denne uken og handler om hva boligselskaper bør gjøre når entreprenører varsler endringer som følge av koronasituasjonen, altså force majeure.

Praktisk tilnærming

- Vi opplever et veldig stort informasjonsbehov der ute, og vi har nå mer å gjøre enn noensinne, sier Bendiksen.

Sendingene vil bli tilgjengelige på Facebook og YouTube.

I sendingene vil NBBL forsøke å ha en praktisk tilnærming til juridiske problemstillinger, og ta opp spørsmål som går igjen blant medlemmene.

- Vi har ikke vanlige seminarer nå, men gjennomfører oppsatte kurs som webinar. Vi har i tillegg for å dekke informasjonsbehovet satt opp nettpraten, sier Bendiksen.

- Det kan godt hende vi fortsetter med tradisjonelle foredrag og seminar etter korona, men vi vil helt sikkert forsøke å dekke informasjonsbehovet på en mer effektiv måte, slik disse videosendingene kan bidra til.

Allerede i 2018 tok NBBL initiativ til å endre gjennomføringen av årsmøter og generalforsamlinger elektronisk.

- Det er selvfølgelig viktig at vi oppfattes som relevante og effektive av målgruppen, sier Bendiksen.

Optimist

Hun ser med optimisme på resten av advokatbransjen også.

- Noen trenger kanskje litt tid til å omstille seg, og komme over kneika med utfordringene med hjemmekontor, men jeg tror advokatbransjen kan få enda mer å gjøre etter korona. Det er mange problemstillinger advokater og jurister vil være helt sentrale i å løse fremover, sier Bendiksen.

LO-advokatene på Facebook

Advokatene i LO er også travle om dagen, og har opprettet en egen Facebook-gruppe der de svarer på spørsmål fra publikum. Før påske hadde de en daglig spørsmålstråd der alle som ønsket kunne stille generelle arbeidsrettslige spørsmål relatert til korona-situasjonen.

På samlesiden Spørsmål og svar om koronakrisen har advokatene samlet svar blant annet om sykepenger, omsorgspenger, permitteringer og dagpenger, lærlinger, studenter, selvstendig næringsdrivende og frilansere og pålegg om hjemmekontor.

Powered by Labrador CMS