Line Bjerkek og Laila Marie Bendiksen ser frem til å starte opp med ukentlige sendinger.
Line Bjerkek og Laila Marie Bendiksen ser frem til å starte opp med ukentlige sendinger.

NBBL-advokater starter ukentlige videosendinger

Norsk boligbyggelag opplever et stort trykk, og lanserer nettprat om koronajuss med organisasjonens to advokater.

Publisert Sist oppdatert

I de ukentlige video-sendingene Nettprat om koronajuss skal advokatene Laila Marie Bendiksen og Line Bjerkek gi råd om ulike problemstillinger som boligbyggelag opplever.

- Vi får stadig henvendelser fra styremedlemmer, beboere og ansatte i boligbyggelag som opplever utfordringer knyttet til forvaltning og drift under koronasituasjonen. Formålet med sendingene er å oppklare flere av disse problemstillingene, sier Laila Marie Bendiksen i NBBL.

Første nettprat sendes denne uken og handler om hva boligselskaper bør gjøre når entreprenører varsler endringer som følge av koronasituasjonen, altså force majeure.

Praktisk tilnærming

- Vi opplever et veldig stort informasjonsbehov der ute, og vi har nå mer å gjøre enn noensinne, sier Bendiksen.

Sendingene vil bli tilgjengelige på Facebook og YouTube.

I sendingene vil NBBL forsøke å ha en praktisk tilnærming til juridiske problemstillinger, og ta opp spørsmål som går igjen blant medlemmene.

- Vi har ikke vanlige seminarer nå, men gjennomfører oppsatte kurs som webinar. Vi har i tillegg for å dekke informasjonsbehovet satt opp nettpraten, sier Bendiksen.

- Det kan godt hende vi fortsetter med tradisjonelle foredrag og seminar etter korona, men vi vil helt sikkert forsøke å dekke informasjonsbehovet på en mer effektiv måte, slik disse videosendingene kan bidra til.

Allerede i 2018 tok NBBL initiativ til å endre gjennomføringen av årsmøter og generalforsamlinger elektronisk.

- Det er selvfølgelig viktig at vi oppfattes som relevante og effektive av målgruppen, sier Bendiksen.

Optimist

Hun ser med optimisme på resten av advokatbransjen også.

- Noen trenger kanskje litt tid til å omstille seg, og komme over kneika med utfordringene med hjemmekontor, men jeg tror advokatbransjen kan få enda mer å gjøre etter korona. Det er mange problemstillinger advokater og jurister vil være helt sentrale i å løse fremover, sier Bendiksen.

LO-advokatene på Facebook

Advokatene i LO er også travle om dagen, og har opprettet en egen Facebook-gruppe der de svarer på spørsmål fra publikum. Før påske hadde de en daglig spørsmålstråd der alle som ønsket kunne stille generelle arbeidsrettslige spørsmål relatert til korona-situasjonen.

På samlesiden Spørsmål og svar om koronakrisen har advokatene samlet svar blant annet om sykepenger, omsorgspenger, permitteringer og dagpenger, lærlinger, studenter, selvstendig næringsdrivende og frilansere og pålegg om hjemmekontor.