Nina Schmidt.

Kåret til Årets fagpresseredaktør!

- En stor ære for hele redaksjonen, sier Advokatbladets redaktør Nina Schmidt.

Publisert Sist oppdatert

«Under hennes ledelse leveres saker som jevnlig gir gjenlyd i norsk offentlighet og i riksmediene», uttalte juryen i sin begrunnelse.

Advokatbladets redaktør ble torsdag tildelt prisen Årets fagpresseredaktør fra Fagpressen.

Fagpresseprisene deles ut i ni kategorier, og vinnerne kåres av en jury som ledes av tidligere kulturminister Trine Skei Grande (V). 

«De fleste redaktører har vel en og annen gang opplevd advokater som selve marerittet. Likevel er det altså en som aldeles frivillig har holdt ut midt i blant dem, i ti år. Da den svært rutinerte journalisten inntok redaktørstlen i 2014, og siden har hun vært ukuelig i rollen som forsvarer - for journalistikken», skriver juryen i begrunnelsen.

Den viser til at Schmidt har besørget redesign av både stil og innhold i papirmagasinet, og samtidig gitt full gass på nett, og «oppnådd en aldeles bemerkelsesverdig vekst», skriver juryen.

Målrettet jobbing

- Denne prisen er ikke bare til meg. Vi er en liten redaksjon med tre journalister, og har i tillegg noen veldig flinke, faste bidragsytere. Alle er like viktige, så denne prisen deler vi, sier Schmidt.

I 2019 formulerte Advokatbladet en strategi som redaksjonen har jobbet målrettet for å følge. 

En glad vinner!

- Vi nedfelte noen redaksjonelle prinsipper som vi navigerer etter. Den sier at vi først og fremst skal lage saklig og uavhengig journalistikk, og stimulere til engasjement og meningsbrytning. Videre ønsker vi å være en vaktbikkje i bransjen, ha et kritisk blikk, være ryddige og etterrettelige og følge utviklingen i bransjen.

Redaksjonen satte seg også et mål om å vinne journalistiske priser.

- I 2022 vant vi en pris for jubileumsutgaven vi utga om Norges 100 viktigste advokater, som vi utga til vårt 100-årsjubileum. Vi har også vunnet en forsidepris for en utgave om digitale bevis. At jeg nå kåres til Årets fagpresseredaktør, er veldig, veldig stas, sier Schmidt.

- Advokatbladet dekker stoffområder som har stor betydning for samfunnsutviklingen, men er en liten redaksjon med begrensede ressurser. At vi likevel klarer å lage mye god journalistikk som blir lagt merke til utover våre egne rekker, er veldig gøy.

Prisen ble delt ut av jurymedlem Lars Kristiansen, som er faktasjef i NRK til daglig.

- Helstøpt troverdighet

Juryen skriver til slutt at Schmidt «rett og slett har bidratt med urokkelig integritet og helstøpt troverdighet på et fagområde hvor gode råd er dyre - og ofte til salgs. Alltid mild i form, alltid sterk i innhold, og fjellstø på de redaksjonelle prinsipper».

- Jeg vil berømme Advokatforeningen for å holde seg med et uavhengig fagblad som er redigert etter redaktørplakaten, sier Schmidt.

Disse vant fagpresseprisene 2024

  • Årets forside: Sykepleien, illustratør Flu Hartberg
  • Markedsprisen: Hageguiden, ved redaktør Bjørnhild Fjeld
  • Beste foto: Nora Savosnick, Panorama Nyheter
  • Innertieren: Fagbladet, ved Rønnaug Jarlsbo og Vigdis Alver
  • Fagpresseredaktør: Nina Schmidt, Advokatbladet
  • Årets utgiver: Direktør Bård Vegar Solhjell, Norad
  • Utviklingsprisen: Magma, tidsskrift for siviløkonomer
  • Fagpressens journalistpris: Universitetsavisa
  • Graveprisen: Panorama Nyheter, ved Tor Aksel Bolle og Tarjei Leer-Salvesen

Fagpressen organiserer uavhengige fagblader som redigeres etter Redaktørplakaten, og har som formål å arbeide for at de uavhengige fagmediene sikrer innsikt og dybde i samfunnsdebatten. 240 medier er medlemmer i Fagpressen. 

Powered by Labrador CMS