Jusprofessor Hans Petter Graver.

Jusprofessor Hans Petter Graver utnevnt til æresdoktor ved UiB

Åtte nye æresdoktorater utdelt til personer som har gjort et fremragende arbeid til gagn for vitenskapen, eller gjort en betydningsfull vitenskapelig innsats.

Æresdoktorgrader er den høyeste æren som universitetet kan gi en person som ikke er ansatt ved UiB, skriver universitetet på sine nettsider.

Siden den første æresdoktorgraden ble delt ut i 1952, har 134 personer fått tittelen.

Disse åtte skal tildeles tittelen i en seremoni i Universitetsaulaen den 2. juni:

Jusprofessor Hans Petter Graver, den islandske forfatteren Bergsveinn Birgisson, den svenske idéhistorikeren og professoren Sverker Sörlin, den svensk-samiske kunstneren, debattanten og underviseren Britta Marakatt-Labba, den italienske havforskeren og ekspert på havets rolle i klimaendringene, professor Fiamma Straneo, den amerikanske logoped-forskeren, professor Elena Plante, den indiske mødre- og barnehelseforskeren Rajiv Bahl og den kamerunske filosofen og statsviteren, professor Achille-Joseph Mbembe. Sistnevntes tekster har alltid drøftet hva det innebærer å se og tenke om verden fra Afrika, ifølge UiBs omtale av ham.

Graver er tildelt æresdoktoratet for hans «omfattende og sterke rettsvitenskapelige produksjon om en rekke rettslige emner, og for sitt arbeid som samfunnsdebattant og leder av ulike lovutvalg. Graver har gjennom årene velvillig stilt opp for det juridiske fagmiljøet i Bergen», skriver UiB.

Det var Juristen som omtalte saken først.

Powered by Labrador CMS