– Man må tørre å være seg selv, og samtidig ha litt flaks, sier Kristiansen.
– Man må tørre å være seg selv, og samtidig ha litt flaks, sier Kristiansen.

Disse ligger på topp 20-listen blant de yngste advokatene:

– Dere vil garantert tjene mer penger med meg enn uten meg

Partner i Nidaros, Snorre A. Kristiansen, har tråkket sine egne stier for å komme dit han er i dag. I 2021 var han blant landets best betalte advokater under 36 år, med en årlig inntekt på over fire millioner kroner. Karrieren har likevel ikke alltid gått på skinner for den offensive trønderen.

Publisert Sist oppdatert

Etter endt studie på Universitetet i Oslo, søkte Snorre A. Kristiansen jobber hos en rekke advokatkontorer i Trondheim. Han viste til en CV med erfaring innen alt fra telefonsalg og industriarbeid til stillinger i elektronikkbransjen og forsikringsbransjen.

Han ble møtt av avslag på avslag.

– Jeg hadde ikke det beste karakterkortet, mye på grunn av at jeg jobbet veldig mye mens jeg var student. Mange advokatfirmaer ser seg blind på karakterkortet når de rekrutterer, men til syvende og sist sier det ingen ting om hvordan man fungerer i jobben, sier Kristiansen, som nå har blitt 36 år.

Flaks og ærlighet

Etter et engasjement på seks måneder i NAV, samt ett år som jurist ved eierskapsenheten i Trondheim kommune, ønsket Kristiansen igjen å søke en fullmektigstilling i et advokatfirma. Som følge av nok et avslag, valgte han å gå for en ny strategi.

– Jeg bestemte meg for å sende en litt annerledes søknad, hvor jeg fortalte hvem jeg var, hva jeg kunne bidra med, og ba om å få en mulighet, forteller Kristiansen.

Og muligheten fikk han. Nidaros Advokatfirma i Trondheim inviterte ham til et intervju, der han fikk anledning til å presentere seg selv.

– De likte at jeg hadde en annen bakgrunn. Ved å trekke frem dokumentasjon fra min tid som selger, kunne jeg vise til at jeg kunne få inn oppdrag og penger til firmaet. Selv om jeg angret i det jeg sa det, uttrykte jeg at de garantert ville tjene mer penger med meg enn uten meg, dersom de ga meg tid, forteller Kristiansen.

Det er uklart om sitatet ble avgjørende, men i 2015 fikk Kristiansen jobben som advokatfullmektig i Nidaros. Fem år senere ble han partner i samme firma.

– Jeg hadde flaks og turte å være meg selv, forteller han.

Studentadvokaten

Tall fra 2021 viser at Kristiansen var blant landets best betalte advokater under 36 år. Selv vier han lite tid til å tenke på inntekt. Hans filosofi er at hvis man har fokus på prestasjon og produksjon, så vil inntekten komme av seg selv før eller senere.

Snorre A. Kristiansen (37)

  • Partner i Advokatfirmaet Nidaros
  • Jobber med blant annet med eiendomsrett, avtalerett, kjøpsrett, erstatning/forsikring, trygderett og arbeidsrett.Grunnlegger av tjenesten Studentadvokaten

– Inntekten er et resultat av at jeg har prøvd å hjelpe, fått lov til å hjelpe og fått til å hjelpe folk gjennom flere år. Det er også et resultat av at noen ga meg muligheten og trodde på han «tosken» som søkte stillingen, sier Kristiansen.

Videre trekker han frem familien som en avgjørende faktor for hans utvikling. Hans kone og tre barn har gitt han mål og mening med å lykkes i jobben, forteller han.

– Familien min har vært helt avgjørende. Jeg blir litt trist når jeg hører om unge mennesker som prioriterer karriere foran familie. Det er ikke noe «one man show». Man er avhengig av støtte både fra de på jobb og de hjemme, sier Kristiansen.

En nøkkel for hans utvikling har vært arbeid rettet mot studenter. I 2018 opprettet han Studentadvokaten med god hjelp fra sin kone, som også er jurist. De fikk inn en rekke oppdrag fra unge mennesker over hele landet.

– Det er 320.000 aktive studenter som tar høyere utdanning i Norge, og svært få av dem har advokat. Likevel havner de i like mange tvister som alle oss andre. Vi opprettet en ny tjeneste for advokathjelp til studenter, forteller Kristiansen.

– Først og fremst fikk jeg inn klienter til min egen portefølje, med god støtte fra firmaet. Jeg henviste også klienter til advokater internt om de hadde saker som jeg ikke hadde kompetanse til å hjelpe dem med selv, sier han.

Respekt for de eldre

Kristiansen mener at den eldre garde utgjør en uvurderlig del av advokatbransjen.

– Det er bra for bransjen, men også for landet generelt, at folk jobber til de blir gamle – så lenge de har interesse og kapasitet. De sitter på verdifull erfaring på flere områder i livet, ikke bare innenfor jussen, som vi yngre har god nytte av, sier han.

At alderdom medfører begrensinger for et advokatfirma, har Kristiansen lite tro på.

– Å avskrive noen på grunn av høy alder er skivebom og egentlig ganske så diskriminerende, sier han.

Powered by Labrador CMS