Høyesterett har i skrivende stund lagt ut åtte poster på Instagram, og har 257 følgere. Her et utvalg.

Nå er Høyesterett på Instagram!

Landets øverste domstol vil vise publikum bilder av hva som skjer i Høyesteretts Hus.

Publisert Sist oppdatert
Under knappen Rettsmøter legges det ut informasjon om pågående saker.

Som en av de første høyesterettene i Europa, har Høyesterett lansert egen konto på Instagram. Begivenheten skjedde for to dager siden med et bilde av en smilende høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie, fotografert i døren til sitt historiske kontor.

"Det er sentralt for Høyesterett å være en åpen domstol. På Instagram vil vi dele glimt fra begivenheter i Høyesteretts Hus", lyder teksten som ledsager bildet av Øie.

Domstolen ønsker å bruke Instagram-kontoen til å gi publikum et innblikk i flere sider av virksomheten i landets øverste domstol. Informasjon om kommende rettssaker vil bli delt en gang i uken.

Ønsker publikum velkommen inn

Høyesterett håper at Instagram-kontoen kan bidra til at flere mennesker tar turen til Høyesterett for å være tilstede på en ankeforhandling. Om lag 2,4 millioner nordmenn har en profil på Instagram.

Høyesterett vil bruke Instagram til å vise glimt fra dagliglivet - både fra rettsforhandlinger og fra representasjonsoppdrag - og vise frem detaljer fra bygningen. Den er i italiensk nyrenessansestil, ble innviet i 1903, og het tidligere Justisbygningen.

"Høyesterett arbeider i en vakker bygning. På Instagram vil også Høyesteretts Hus løftes frem", skriver domstolen på egne nettsider.

Her finner du Høyesterett på Instagram!

Under ser du et utvalg av bildene som er lagt ut til nå.

Dette er Høyesteretts aller første instagram-post.
Høyesterettsdommerne avbildet i sine dommerkapper nå i august. Bildet er tatt av fotostudioet Sturlason.
Høyesterettsdommer Kine Elisabeth Steinsvik begynte 5. august, og har fått en egen post.
Powered by Labrador CMS