Therese Ljosdahl, Aksel Lund Svindal og Lars Kokkvold.

Haavind har sluppet første episode av podkasten «The Office»

Med velkjente navn som Aksel Lund Svindal og Kjersti Løken Stavrum på gjestelisten, ønsker Haavind å engasjere alt fra ledere og HR-eksperter til studenter i arbeidsrettslige temaer. 

Publisert Sist oppdatert

Haavind mener tiden er inne for en ny podkast om arbeidsrett. Derfor slapp advokatfirmaet tirsdag episode nummer en i den første sesongen av «The Office – en prat om ledelse, jobb og juss». 

Ifølge programlederne, senioradvokat Therese Ljosdahl og partner Lars Kokkvold, blir denne podden annerledes enn de tidligere podkastene Advokatbladets lesere kanskje har hørt om samme tema tidligere. 

- Vi har invitert dyktige gjester som snakker om ting de virkelig kan. Vi har lagt opp til en lett og ledig dialog, også med litt humor, om praktiske temaer i arbeidslivet, forteller de. 

- Fokuset for oss ligger på gjestene vi har fått med oss. Vår rolle er å sette dette inn i en juridisk kontekst der det er naturlig. Jussen er nok likevel mindre fremtredende i denne podkasten enn den er i de mer tradisjonelle arbeidsrettspodkastene.

Jobb i fokus

På gjestelisten står det mange kjente navn. I første episode får lytterne høre tidligere journalist og administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, Kjersti Løken Stavrum, snakke om grensen mellom ytringsfrihet og arbeidstakers lojalitetsplikt. 

I andre episode er det riksmekler Mats Ruland som gjester studio. Utover i sesongen kan lytterne også vente seg gjester som Lise Klaveness, Aksel Lund Svindal, Mette Krogsrud Mason, Cecilie Ystenes Myhre og Kaveh Rashidi.

- Vi ønsket å lage en podkast hvor jobben står i fokus. Vi var veldig opptatt av å få snakke med interessante mennesker som virkelig kan det de snakker om, også for å sette arbeidsliv i et bredere perspektiv. På denne måten håper vi at podkasten blir interessant for flere enn jurister som vil lære mer om juss. Praktiske temaer på jobben bør være noe som de fleste ledere og arbeidstakere er opptatt av, mener de to programlederne. 

Therese Ljosdahl og Lars Kokkvold.

- En seriøs, men uformell podkast

Den første sesongen består av totalt åtte episoder som blir sluppet hver tirsdag frem til slutten av mai. Målet er at podden skal være engasjerende for alt fra ledere og HR-spesialister til vanlige arbeidstakere og studenter på vei ut i arbeidslivet. 

Og så var det dette med navnet. Ljosdahl og Kokkvold legger ikke skjul på at de har latt seg inspirere av en viss TV-serie ved samme navn. 

- Vi ønsker å lage en seriøs podkast, samtidig som vi ville ha uformell tone med litt humor. «The Office – en prat om ledelse, jobb og juss» synes vi rett og slett treffer bra når kontoret og arbeidsplassen er utgangspunktet for samtalene. Vi skal heller ikke legge skjul på at vi digger både den engelske og den amerikanske versjonen av TV-serien «The Office».

Powered by Labrador CMS