NYE EUROJURIS TELEMARK: Monica Skofteland Holen, Johanne Holm, Kari-Anne Hogli Løyte, Jan Terje S. Haugen, Emil Thorkildsen, Sten Løitegaard, Ranveig Sem, Knut-Eldar Eitran, Hilde Sannes Holløkken, Heidi Amlie Grindem, Henriette Folkestad og Johan Henrik Frøstrup. Advokat Gunnar Klaussen var ikke til stede da bildet ble tatt.
NYE EUROJURIS TELEMARK: Monica Skofteland Holen, Johanne Holm, Kari-Anne Hogli Løyte, Jan Terje S. Haugen, Emil Thorkildsen, Sten Løitegaard, Ranveig Sem, Knut-Eldar Eitran, Hilde Sannes Holløkken, Heidi Amlie Grindem, Henriette Folkestad og Johan Henrik Frøstrup. Advokat Gunnar Klaussen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Tror flere små advokatfirmaer vil fusjonere

Nylig ble Eurojuris Telemark etablert da to lokale advokatfirmaer ble til ett. - Vi ser at det er behov for å ha større muskler for å kunne ta større oppdrag. Det handler om å styrke oss for fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

I sommer ble det kjent at advokatfirmaet Frøstrup Løitegaard i Porsgrunn og Advokatene Skien i Skien slår seg sammen til advokatfirmaet Eurojuris Telemark. Med sine nå elleve advokater, er selskapet størst i fylket.

Advokatene Ranveig Sem og Johan Henrik Frøstrup spår at flere små advokatfirmaer kommer til å fusjonere for å vokse.

- Det tror jeg absolutt. Behovet blir større og større for å slå seg sammen for å dekke et større faglig spekter, mener Sem.

- Vi må styrke oss for fremtiden

Hun tror det vil bli vanskeligere å arbeide som enslig advokat, og at man i større grad vil bli avhengig av å samarbeide. Frøstrup er enig.

- Grunnen til at vi slo oss sammen nå, er at det kommer er tidspunkt hvor advokatbransjen konsolideres, hvor vi ser at det er behov for å ha litt større muskler for å kunne ta litt større oppdrag. Det handler om å styrke oss for fremtiden, for å gjøre oss mer konkurransedyktige, skape flere muligheter og ikke minst for å skape et større sosialt miljø, sier han.

Både Frøstrup og Sem forteller at begge firmaene hadde ønsket å vokse en god stund før de begynte å drøfte en mulig sammenslåing.

- I Skien hadde vi noen ledige plasser ganske lenge, men vi satt stille i båten inntil noen meldte seg som vi faktisk ønsket å jobbe med, forklarer Sem.

Johan Henrik Frøstrup og Ranveig Sem.
Johan Henrik Frøstrup og Ranveig Sem.

- Gir mulighet for spesialisering

Da de to advokatfirmaene slo seg sammen til Eurojuris Telemark, flyttet de inn under ett tak i Skien. Derfra tilbys det advokatbistand innen familie, arv og skifte, fast eiendom, gjeldsforhandling og konkurs, straff, granskninger, erstatning og forsikring, samt forretningsjuss og offentlig forvaltning.

Firmaet har totalt 13 ansatte, inkludert to advokatfullmektiger og to advokatsekretærer.

Fusjonen av Frøstrup Løitegaard og Advokatene Skien har stor betydning for kundemassen, ifølge Frøstrup.

- Nå har vi mange flere å spille på. Vi kan dele oss opp i faggrupper, og har flere muligheter til å spesialisere oss. Det er nødvendig. Gjennom Eurojuris-kjeden blir vi også del av et større fagmiljø, sier han.

- Selv om vi er små kan vi spise kirsebær med de store

Selve firmastørrelsen er noe man hele tiden må vurdere, særlig med tanke på sakstilgang og interessekonflikter, fortsetter Sem.

- Vi måtte ta en runde på det da vi slo oss sammen, og vi kikker alltid grundig i saksarkivene når vi får nye oppdrag. Vi er to firmaer med veldig god sakstilgang fra tidligere, og vi tenker at det kan bli enda bedre nå som vi blir større.

Etter pandemien merker firmaet også at de har fått et bredere nedslagsfelt, og at det ikke lenger er like nødvendig med geografisk nærhet.

- Vi er nettopp nå i en anbudsrunde i en kommune på Østlandet hvor vi er aktuelle. Det er åpenbart at geografisk nærhet ikke er avgjørende lenger. Har vi behov for å sette sammen et enda større team, kan vi hente folk fra de øvrige Eurojuris-kontorene. Selv om vi er små kan vi spise kirsebær med de store. Det er veldig spennende, og det gir en god fleksibilitet, forteller Frøstrup.

17 virksomheter med 250 advokater

Nettverket Eurojuris Norge ble etablert i 1991, og består nå av 17 selvstendige advokatvirksomheter og rundt 250 advokater. Et sentralt formål for kjeden er nettopp å knytte de ulike firmaene sammen, til tross for at de er spredd over hele landet, og på den måten skape en felles fagarena.

«Kunnskaps- og erfaringsdeling på tvers av alle medlemsfirmaene er ett av Eurojuris Norges viktigste prinsipper, og bidrar til at alle våre medlemsfirmaer kan levere en enda bedre tjeneste til sine kunder», kan man lese på nettsiden.

Eurojuris Norge er igjen medlem av Eurojuris International, som totalt rommer rundt 6000 advokater i femti forskjellige land.

Powered by Labrador CMS