Lisa Eian etablerte nylig sin egen advokatvirksomhet.

- Flere yngre bør tørre å starte sitt eget advokatfirma

Advokat-gründer Lisa Eian har startet opp et nytt nettverk for unge advokater som har begynt for seg selv - og fått god respons allerede.

Publisert Sist oppdatert

I sommer startet Lisa Eian som tidligere har jobbet som advokat i Brækhus, opp sitt eget advokatfirma. Nå har hun også tatt initiativ til et nytt nettverk der unge advokat-gründere skal treffes for å utveksle erfaringer.

- Hensikten med nettverket er å komme i kontakt med andre advokater i samme situasjon for å dele erfaringer om alt som gjelder oppstart og drift av advokatfirma. Jeg mener at flere yngre advokater må tørre å starte opp firma på egen hånd, og dette nettverket er ment å være en støtte i en slik situasjon, sier Eian til Advokatbladet.

- Tydelig behov

Tilbakemeldinger fra dem hun har vært i kontakt med og invitert så langt, har vært gode.

- Det er tydelig at det er et behov for et slikt nettverk, sier hun.

Første møte blir allerede 9. september.

- Advokatforeningen har noe informasjon på sine nettsider om for eksempel hvordan man formelt kan starte virksomhet, men vi ønsker å dele erfaringer om blant annet markedsføring, hvilke programmer man har behov for, hvor man bør ha lokaler, rutiner, og ansettelser - og være et felleskap man kan komme inn i der alle har det til felles at de har startet opp eget firma.

Fra hjemmekontor

Selv satser Eian særlig på familie, arve- og arbeidsrett.

- Jeg har alltid tenkt at jeg skulle starte for meg selv, og nå passet det bra. Når man er helt alene kan det være lurt å være litt spisset, tror Eian, som også har fått gode tips av samboeren sin som startet opp eget virksomhet for ti år siden.

Foreløpig satser hun på å jobbe fra hjemmekontor, men fra nyttår skal hun inn i nye lokaler.

- Folk er blitt så vant til videomøter så jeg ser for meg at det vil fungere godt i en periode i hvert fall.

Powered by Labrador CMS