Kristoffer Sivertsen.

Elden-partner blir stortingsrepresentant

Fra høsten 2025 kommer Kristoffer Sivertsen tilbake til Oslo som førstekandidat for Rogaland FrP. 

Publisert Sist oppdatert

Nå har tiden kommet. Kristoffer Sivertsen returnerer til politikerlivet i Oslo. 

Under Erna Solberg satt han som statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet. Siden den gang har han vært partner i Elden. Nå, fem år senere, har han nettopp blitt valgt til Rogaland FrPs førstekandidat. 

- Det er en spesiell følelse å vite at jeg fra oktober 2025 skal være stortingsrepresentant med all sannsynlighet. Det blir en stor endring i livet, sier Sivertsen til Advokatbladet. 

- Da blir det pendling til Oslo i ukedagene, og advokatkarrieren settes på pause. Det blir trist å forlate advokatlivet, selv om det blir spennende å gå inn på Stortinget. 

Samfunnets skyggesider

Med returen til hovedstaden, blir bevillingen lagt på is. 

- Det er definitivt ingen ulempe å ha bakgrunn som advokat som stortingsrepresentant. Det er viktig at alle mulige bakgrunner er representert på Stortinget. Det må til for å representere hele samfunnet. Samtidig er store deler av arbeidet knyttet til lover og bestemmelser, så å ha jussen under huden vil hjelpe i det arbeidet, sier han. 

Jobben som advokat har også smittet over på Sivertsens syn på en rekke justispolitiske spørsmål.

- Som advokat får man se mange av samfunnets skyggesider. Selv om jeg primært bistår med forretningsjuss, har jeg arbeidet som forsvarer i saker om ungdomskriminalitet, narkotika og vold. Jeg har fått innblikk i andre verdener som folk flest er heldige nok til å slippe å se. 

- Den store utfordringen for rettssikkerheten, er ressursbruken

Og nettopp innenfor  justispolitikken har Sivertsen flere fanesaker. 

- Den store utfordringen for rettsikkerheten i Norge, er ressursbruken. Det er ressursmangel i både domstolene og hos påtalemyndigheten, samtidig som at regjeringen driver omkamp om domstolreformen. De pengene hadde kommet bedre til nytte andre steder, mener han. 

- Min store kjepphest blir finansieringen av rettssikkerheten. Der må vi sette inn støtet. Skal man også få de beste til å ivareta rettsikkerheten, må man se på om man klarer å rekruttere nok flinke advokater til å jobbe for dem som ikke har råd til å betale regningen selv. 

En annen viktig sak for Sivertsen, er ungdomskriminalitet. Han eksemplifiserer med at den sittende regjering burde prioritert økt bemanning fremfor nye politikontorer i distriktene, som det etter hans mening ikke er behov for. 

- Man må prioritere riktig for å forebygge videre utvikling i feil retning.

«Sympathy for the devil»

Helt fri fra politikken har han ikke hatt siden regjeringsskiftet. 

Siden valget i høst har Sivertsen balansert rollen som nær fulltidspolitiker i Stavanger med partnervirksomheten. 

Her leder han utvalget for by- og samfunnsutvikling og er medlem av formannskapet. Det er en krevende kombinasjon og døgnet kunne med fordel nok hatt flere timer, forteller han selv. 

Som «enhver god Frp-er» stikker han snart tre uker til USA på sommerferie. 

- Jeg skal besøke mange steder, men gleder meg mest til å se The Rolling Stones i Los Angeles. Det blir veldig kjekt å høre «Sympathy for the devil» live. Ferie blir deilig. 

Powered by Labrador CMS