Morten P. Smørdal fra BAHR, Thommessens Sverre Tyrhaug og Morten Goller fra Wiersholm har alle grunn til å smile etter årets Legal500-kåring. Her fra en tidligere anledning.
Morten P. Smørdal fra BAHR, Thommessens Sverre Tyrhaug og Morten Goller fra Wiersholm har alle grunn til å smile etter årets Legal500-kåring. Her fra en tidligere anledning.

Disse advokatfirmaene rangeres fremst av Legal 500

- Hyggelig anerkjennelse fra klientene våre, sier Wiersholm-MP Morten Goller.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken kom Legal500 med sin årlige vurdering av de norske advokatfirmaene for 2021.

I kåringen har selskapet vært i kontakt med en rekke av advokatfirmaenes klienter, og ut fra dette rangert firmaene på ulike nivåer og i forskjellige kategorier.

34 firmaer rangeres

Totalt er 34 norske advokatfirmaer rangert i årets Legal500.

Wikborg Rein, Wiersholm, Arntzen de Besche og Simonsen Vogt Wiig rangeres i alle av kåringens 19 ulike kategorier.

Thommessen, BAHR og Schjødt er rangert i 18 av 19 kategorier, mens Haavind og SANDS er nevnt i 17 av 19 kategorier. Sju mindre nisjefirmaer er nevnt i én kategori hver.

Legal500 understreker at landets fem største advokatfirmaer alle gjør det sterkt - men trekker særlig frem fremgang i Haavind og Arntzen de Besche.

Se hele Legal500-kåringen her!

- Indikator på at vi lykkes

Managing partner Morten Goller i Wiersholm gleder seg over kåringen.

- Det er hyggelig å få anerkjennelse fra klientene våre gjennom rangeringer som Legal 500. Vi skal være et ledende firma på alle fagområder innen forretningsjuss, og denne rangeringen er enda en indikator på at vi lykkes med ambisjonene våre. Særlig gledelig er det at så mange av advokatene våre får fortjent omtale i rangeringen, sier Goller til Advokatbladet.

46 av firmaets advokater omtales i ulike kategorier.

Slik rangeres landets fem største advokatfirmaer av Legal500;

Thommessen står oppført i Tier 1 i 17 kategorier og Tier 2 i to kategorier.

Wiersholm rangeres i Tier 1 i 15 av de 19 kategoriene, og i Tier 2 i de resterende fire.

BAHR rangeres i Tier 1 i 16 kategorier og Tier 2 i to kategorier.

Wikborg Rein står oppført i Tier 1 i 15 kategorier og Tier 2 i fire kategorier.

Schjødt står oppført i Tier 1 i 9 kategorier, Tier 2 i 8 kategorier og Tier 3 i én kategori.

- Bedre marked enn fryktet

I sin vurdering av det norske advokatmarkedet viser Legal500 til at økonomien har gått langt bedre enn fryktet etter at koronapandemien rammet landet i mars i fjor.

Det påpekes at eiendomsmarkedet fremdeles er svært aktivt, og at den maritime sektoren har vist seg motstandsdyktig, til tross for en nedgang i transaksjoner.

- Selv om det fremdeles forventes flere konkurser og insolvens-tvister, har dette så langt vært unngått takket være regjeringens redningspakker, påpeker Legal500, som også understreker at foruten DLA Piper og landets fire revisjonsselskaper, er det norske markedet stort sett nasjonalt.

Det påpekes også at teknologisektoren gjør det sterkt, særlig når det kommer til ny teknologi og privat equity-investeringer.

Powered by Labrador CMS