CMS Kluge på gressmatta i Wien.

CMS Kluge til topps i internasjonal fotballturnering

Både faglige, sosiale – og nå også sportslige – frynsegoder har blitt en del av hverdagen for advokatene i Kluge etter at firmaet ble en del av det multinasjonale CMS-samarbeidet.

Publisert

Seieren ble dobbelt norsk (og en liten dæsj svensk) da 65 lag fra 26 forskjellige land deltok på den årlige «CMS Football Cup» i Wien i mai. CMS Kluge stilte med lag i både dame- og herreklassen, og endte øverst på pallen begge steder – etter å ha utkonkurrert nesten syv hundre CMS-kollegaer.

På det seirende damelaget deltok fem advokater fra CMS Kluge, og fem fra det svenske advokatfirmaet CMS Wistrand. Både Hong Kong og en rekke land og byer i Midtøsten og andre deler av verden var representert blant lagene de måtte bryne seg mot.

– Det var full cupstemning – en utrolig opplevelse, sier Amanda Mendis, advokat i CMS Kluges eiendomsavdeling.

Turneringen ble arrangert på en utendørs stadion med flere fotballbaner i 7-er-størrelse, det ble avholdt gruppespill og sluttspill, servert måltider og arrangert bankett. Ingen faglige innslag – kun med formål om å skape idrettsglede og en sosial møteplass på tvers av CMS-kontorene.

Amanda Mendis spilte fotball på juniornivå da hun gikk idrettslinja på VGS, og Peder Mæhle spilte i andre- og tredjedivisjon mens han studerte juss i Tromsø.

– Profesjonelt, men jordnært

– Det har innimellom fremstått litt abstrakt hva CMS-samarbeidet faktisk har betydd for Kluge, og hvordan vi påvirkes av å være en del av noe stort og internasjonalt. Den siste tiden har jeg derimot fått kjenne veldig på kroppen hva det faktisk innebærer, forteller Mendis.

– Både på fotballturneringen i Wien og på et kurs jeg nylig deltok på i Barcelona – også dette i regi av CMS – ble jeg så overrasket over hvor jordnære alle var. Alt er veldig profesjonelt organisert når vi treffes på den måten, men vi kommer fort inn på de gode, personlige samtalene med det som føles som nære kollegaer, forklarer hun.

I likhet med henne, opplever også Peder Mæhle, fullmektig i firmaets avdeling for energi, industri og klima, at fordelene ved CMS-samarbeidet har begynt å ta form i arbeidshverdagen.

Nærmere syv hundre deltakere fra CMS-turneringen deltok på banketten som ble arrangert på kveldstid. Gullmedaljene var selvsagt en del av outfiten for samtlige av de norske spillerne.

– Det arrangeres mange forskjellige typer kurs gjennom året, som er rettet mot de ulike fagområdene folk jobber med. Her kan man treffe CMS-kollegaer fra ulike deler av verden, og utveksle kunnskap og erfaringer knyttet til problemstillinger man jobber med til daglig. Noen kurs er også rettet mot selve advokatrollen, og hvordan man utvikler seg som advokat, forteller han.

– Åpner karrieredører

Advokater og fullmektiger i CMS Kluge kan også reise på såkalte «secondments», hvor de utplasseres en periode på et CMS-kontor i utlandet.

– En kollega av oss jobber med finans og tilbringer et halvt år i Frankfurt nå. Flere har vært i London, for eksempel. Det er veldig kult å få mulighet til å oppleve arbeidshverdagen og kulturen i et annet land på denne måten, sier Mæhle.

– Når man først har en fot innenfor i form av et bekjentskap, enten det er kollegaer man treffer på secondment, eller folk man har blitt kjent med på et kurs eller på en fotballturnering, kan det åpne mange spennende dører for karrieren videre!

CMS Kluges damelag bestod av fem norske og fem svenske spillere.
På herrelaget var advokater og fullmektiger fra firmaets kontorer både i Oslo, Bergen og Stavanger representert. Peder Mæhle forteller at de har en liten gjeng på Oslo-kontoret som spiller innendørs bedriftsfotball sammen i vinterhalvåret.
Powered by Labrador CMS