Med kone hjemme i Norge, vet ikke Ole Henrik Wille hvor lenge han skal jobbe i London. - Men jeg blir i hvert fall et par år til, også får vi se etter det, sier han.

Brexit: - Folk var skikkelig sure!

– Vi har ikke fått noen henvendelser fra norske virksomheter som vil etablere seg i UK nå etter Brexit, sier Ole Henrik Wille, partner ved Wikborg Reins London-kontor.

– Det ble utrolig dårlig stemning etter avstemningen, sier han.

Advokatbladet møter Wille på sommerferie på bryggen i Tønsberg. Han medgir at han også ble påvirket.

– Jeg merket at jeg selv også ble i utrolig dårlig humør. Man vet ikke hva resultatet vil bli av en eventuell utmelding. En annen ting hadde vært om man hadde stemt over alternativene om enten Bremain eller en form for avtale hvor resultatet av Brexit var avklart. Men det var jo ikke det man gjorde. Det er dårlig stemning, og den vil nok fortsette fremover.

Er folk redde for jobbene sine?

– Ingen jeg har pratet med har mistet jobben, men det kan jo fort bli en konsekvens. Det er noen av bankene som har varslet at man vurderer nedbemanning i London. Og boligprisene har allerede falt, påpeker han.

 

Han understreker at Wikborg Reins London-avdeling «går som en kule», og omsetter for over nitti millioner kroner årlig – tilsvarende et mellomstort norsk advokatfirma.

– Det har vært en formidabel vekst de siste fem-seks årene.

Han peker også på rekrutteringen av engelske partnere som er i verdenstoppen innen sine fagområder, og som dermed gir økt sakstilfang, og økt omsetning.

– At kjempegode og anerkjente engelske advokater synes det er attraktivt å jobbe for et norsk firma, er veldig morsomt.

Arbeidsdagene i London fortoner seg noe annerledes sammenlignet med Oslo.

– I London er jeg mye mer ute i møter med klienter for å drive markedsføring, opptil flere ganger i uken. I Oslo var det mye mer sak til sak-basert.

Selv liker han måten å jobbe på i Storbritannia.

– Det er veldig hyggelig og god stemning på kontoret, man blir bedre kjent på et litt mindre kontor. En annen liten forskjell mellom London og Oslo er at alle jeg møter i London, bor i byen på grunn av yrket sitt. Da blir selvsagt det du driver med veldig viktig, og det som former deg. Jeg vet ikke om advokater i London generelt sett leverer flere timer enn i Oslo, men i hovedsak er nok folk lenger på kontoret, påpeker han.

LES OGSÅ: Norske London-advokater ruster opp før Brexit

Ole Henrik Wille, her på ferie i Norge, stortrives i et internasjonalt miljø ved Wikborg Reins London-kontor.

Brexit

23. juni stemte befolkningen om Storbritannia skulle forlate EU eller forbli.

Mens det var flertall for å forlate EU i England og Wales, stemte et flertall av velgerne i Skottland og Nord-Irland for at Storbritannia skulle forbli i EU.

I Gibraltar var forbli-flertallet på 96 prosent.

Valget blir regnet som bindende, selv om det offisielt sett er Parlamentet som må bestemme at Storbritannia skal forlate unionen.

Dagen etter valget kunngjorde David Cameron at han ville gå av som statsminister.

Powered by Labrador CMS