Erik Staurset Andresen, Hågen Hansen, Lisa Marie Opdahl og Eirik Wold Sund

Nye partnere til Schjødt, BAHR, Thommessen, Grette, Haavind og Wiersholm

Fiskeriadvokatene har spilt stolleken.

Publisert Sist oppdatert

Så langt i juli har det skjedd store ting på parnterfronten i flere av landets største advokatfirmaer. 

Det er til havs de største endringene er skjedd. 

Fra BAHR til Thommessen

I Thommessen har det blitt rekruttert fra BAHR. Etter 13 år i sistnevnte firma, har Lisa Marie Opdahl nå meldt overgang. Det er i Thommessens kontorer i Bergen hun fremover skal drive sin virksomhet. 

Opdahl startet som fullmektig i BAHR i 2011, og ble tatt opp som partner i firmaet i 2021. 

Jan J. Greve, leder av Thommessens bergenskontor, er godt fornøyd med tilskuddet. 

– Opdahl har et solid faglig fundament og den erfaringen som skal til for å ytterligere styrke vår godt etablerte posisjon innen både shipping og sjømat på Vestlandet. Hun er også en lagspiller og deler de verdiene som er viktige for Thommessen og vår kultur, sier han. 

Tre nye partnere til BAHR

Opdahl var tilknyttet Bahrs «Ocean»-gruppe i Bergen, og ledet denne. BAHR har allerede erstattet lederen med Hågen Hansen, som kommer fra Simonsen Vogt Wiig. Fra samme firma kommer også Lars Inge Ørstavik. Sammen med tidligere omtalte Eivind Eliassen, er altså tre SVW-advokater nå blitt BAHR-partnere. 

- Dette er et ledd i BAHRS vekststrategi og videreutvikling av firmaets bergenskontor. De er alle tilknyttet firmaets Ocean-gruppe og har base i Bergen. Med disse tre  sammen med de øvrige fagressursene i Ocean-gruppen, har BAHR et svært kompetent og erfarent team, uttaler firmaet i en pressemelding. 

Doktor til Schjødt

Det er også gjort endringer i Schjødt. Inn kommer Eirik Wold Sund. Han blir en del av Schjødts fiskeri- og havbruksgruppe ved Oslo-kontoret. Tiltredelse skjer likevel ikke før han er blitt doktor: Sund holder på tiden med å fullføre en grad omhandlende et emne i skjæringsfeltet mellom havbruksrett og kontraktsrett. 

- Med Eirik har vi fått den kandidaten som sto øverst på ønskelisten vår. Vi ser frem til at hans erfaring og ekspertise skal komme våre klienter til gode, sier Tore Fjørtoft, som leder Schjødts fiskeri- og havbruksgruppe, i en pressemelding. 

Sund jobbet som fullmektig i firmaet mellom januar 2017 til april 2018.

- At Eirik vender tilbake til Schjødt, bidrar til å styrke vår posisjon som et av de fremste advokatfirmaene innen fiskeri og havbruk, forteller Fjørtoft. 

Ut av Schjødt går Erik Staurset Andresen. Det er Wiersholm som har lokket han til seg. Tidligere var Andresen advokat i Wikborg Rein, før han ble partner i Øverbø Gjørtz, og senere Schjødt. Han har også vært tilknyttet Fiskeridirektoratet. 

Andresen skal være tilknyttet Wiersholm sitt Trondheimskontor.

- Wiersholms satsing på sjømatnæringen er fremoverlent, med økt tilstedeværelse i en av sjømatnæringens viktigste byer. Med så mange dyktige og hyggelige kollegaer ser jeg virkelig frem til å komme i gang, sier Andresen i en melding. 

Nye partnere i Nordland

Tidligere i år ble det kjent at Grette har åpnet et regionskontor i Mo i Rana. Her satses det særlig på fiskeri og Havbruk. Toril Valla har nå tiltrådt som ny partner. Hun kommer fra Nord Advokatfirma, men har ikke havbruksrett som sin ekspertise: Valla driver fortrinnnsvis med eiendomsrett. 

- Vi er veldig glade for at Valla skal bidra i en viktig oppbyggingsfase av Grettes satsing i Nord-Norge, og herunder at vi sikrer et utvidet tjenestespekter lokalt og regionalt, sier MP i Grette, Line Wefald, i en melding. 

I september åpner også Haavind dørene til nytt kontor i Nordland. Firmaet skal holde til i Jakhelln-gården i sentrum av Bodø. Til å lede sitt nye team i nord, har firmaet hentet to nye partnere. En av dem er Bjørn Immonen, som siden 2012 har vært partner i Nord Advokatfirma. Han ble annonsert tidligere i sommer.

Den andre nye partneren er Jannicke Rokkan. Hun kommer fra stillingen som leder av KPMG Law i Bodø.

– Vi er veldig fornøyde med at Jannicke, en dyktig forretningsadvokat med et stort nettverk og lang fartstid i Bodø, nå blir en ledende kraft fra vårt Bodø-kontor sammen med partner Bjørn Immonen, sier MP Preben Brecke. 

Powered by Labrador CMS