Hanna Norum, Daniel Nyberg, Torgeir Overøye og Silje-Marie Lønning.

14 nye partnere på få dager

Deloitte gjør fem stykker til eiere. Også Schjødt, Wikborg Rein og BAHR er blant firmaene der vi finner nye fjes og partnere. 

Publisert Sist oppdatert

En rekke advokatfirmaer har utvidet partnerskapet, både ved interne opprykk og nye signeringer, den siste tiden. 

14 nye partnere er blitt offentliggjort, de fleste med virkning fra 1. juni. 

I både Deloitte, Schjødt, Wikborg Rein, BAHR, EY, Ræder Bing, SGB og Staff har det skjedd endringer i toppen. 

Deloitte slår på stortromma

I Deloitte gikk de «all in» like før sommeren. Det ble tatt opp hele 21 nye partnere fra egen organisasjon, hvorav fem advokater. De fem er Jon Henry Rosseland, Hans-Thyge Solheim Hansen, David Candell, Silje-Marie Lønning og Torgeir Overøye

Torgeir Overøye har jobbet hele karrieren i Deloitte.

Sistnevnte, Overøye, har gått hele karrierestigen i Deloitte. Han setter pris på tilliten. 

- Veldig. Både den som har blitt vist i forbindelse med opptaket, men også alle de årene jeg har jobbet i Deloitte. Det betyr mye for meg nå å tre inn i en ny rolle, sier han. 

Årets partneropptak, med fem interne opptak, viser at Deloitte setter utvikling av medarbeidere høyt på agendaen, mener Overøye. 

- Jeg har stor tro på Deloitte som organisasjon og kompetansemiljø, og gleder meg til å bidra til utviklingen av Deloitte som et ledende advokatfirma innenfor forretningsjuridiske tjenester, både regionalt og nasjonalt, forteller han. 

Overøye er advokat i Stavanger, og jobber med statsstøtterett, offentlige anskaffelser og konkurranserett. 

- Anerkjennelse av mine verdier

Kollegaen til Overøye, Rosseland, har jobbet i Deloitte i over 13 år og bistår bedrifter med skatt og compliance i Oslo. Også han gleder seg over opptaket. 

- Jeg setter stor pris på den tilliten som er vist meg ved å bli tatt opp som partner i et av Norges største forretningsjuridiske advokatfirmaer og et av verdens største rådgivningsselskaper, sier han. 

Candell, som er en del av Deloittes M&A-team i Oslo, er fra Sverige, og jobbet fem år hos Deloitte i Stockholm før han kom til Norge i 2016.

Den fjerde nye partneren, Lønning, er advokat i Bergen, og fokuserer på transaksjoner, selskapsrett, samt skatterettslig rådgivning.

Den femte partneren, Solhem, er basert i Oslo, og er spesialisert på internasjonal personskatt. Han kom til firmaet i 2011. Å bli tatt opp som partner, ser han på som som en anerkjennelse.

- Både av mine verdier, mine faglige egenskaper, men også mine kommersielle egenskaper, sier han. 

- Stor variasjon i faglige problemstillinger, samarbeid med flinke kolleger i et inkluderende miljø og solide ledere har betydd mye for meg og min utvikling, og dette er elementer jeg som partner ønsker å være med å utvikle videre, slik at Deloitte oppfattes som en attraktiv arbeidsplass også i fremtiden.

Fra BAHR til Schjødt: - Naturlig

Også i Schjødt ble det stiftet nytt eierskap denne uken. Offentliggjøringen var det Schjødt-partner Andreas Lowzow som sto for, på LinkedIn. Med «great pleasure» kunne han ønske Vibeke Svendsby velkommen til firmaets avdeling for Financial Services. 

Ny rolle i Schjødt får også partner Knut Sverre Skurdal Andresen. Med virkning fra 1. juni er han avdelingsleder for tvisteløsning. 

Svendsby, som fortrinnsvis jobber med finansregulatorisk, kommer fra Bahr. For henne var Schjødt et naturlig valg.

- Etter mange fine år i BAHR begynte å se meg om etter nye utfordringer, og jeg er veldig glad for å få muligheten til å være med på å bygge Schjødt videre. Jeg gleder meg til oppgavene som venter, sier hun.

Schjødt har over tid vært et firma som har vært interessant for Svendsby.

- Ikke bare på grunn av størrelsen og posisjonen i markedet, men også fordi det er et firma som satser på kapitalforvaltning kombinert med tilstedeværelse både i Norge, Sverige og Danmark. 

Dette er unikt, mener hun.

- Og muligheten til å tilby sømløs rådgivning knyttet til alle disse tre jurisdiksjonene tror jeg klienter vil ha stor nytte av og sette pris på, sier hun.

- I tillegg til de faglige utfordringene, er det også veldig mange hyggelige mennesker her, inkludert mange tidligere kolleger som jeg gleder meg til å arbeide sammen med igjen!

Går til BAHR etter 17 år i SVW

Når en dør lukkes, åpnes en annen. Eivind Eliassen går inn dørene hos BAHR. Det etter mer enn 17 år i Simonsen Vogt Wiig, firmaet han startet i som fullmektig. 

I Bahr skal partneren primært jobbe med bank og finans, og det fra Bergen-kontoret. 

- Dette er både vemodig og veldig kjekt på samme tid, sier Eliassen.

- Wikborg Rein satser ungt

Anthon Søegaard og Petter Bjørkelund

I Wikborg Rein er kapitalforvaltning et av de raskest voksende virksomhetsområdene. Det er én av årsakene til at har Daniel Nyberg har rykket opp og stiftet partnerskap. 

Partnerstatus synes den tidligere Bahr-advokaten, som har vært i firmaet siden 2021, er hyggelig. 

- Svært.  

- Wikborg Rein er flinke til å satse på unge advokater og legger alt til rette for at man skal lykkes. Vi har vokst mye innenfor kapitalforvaltning på kort tid. Det kommer ikke av seg selv – vi jobber hardt og målrettet for å ha en sterk posisjon i markedet. Jeg gleder meg til veien videre med et topp team, sier han. 

Nyberg, som av managing partner Geir Sviggum omtales som «eksepsjonelt talentfull», jobber bredt, og da særlig med kapitalforvaltning. Også skatte- og selskapsrett, strukturering og transaksjoner opptar han. Nyberg startet karrieren i EY. 

Ny toppleder - og partnere - i EY

Nybergs første arbeidsgiver i bransjen har også tatt opp nye partnere i juni: Petter Bjørkelund og Anthon Søegaard er nye medeiere i EY.

Samtidig som Nyberg blir partner, blir Karoline Hoel, til høyre i bildet, ny specialist counsel.

Bjørkelund har sin spisskompetanse på skattespørsmål for selskaper i fornybarsektoren og innen havbruk. Han jobber også med transaksjoner, selskapsmessige restruktureringer og saker mot skattemyndighetene. 

Søegaard er spesialist i internasjonal selskapsskatterett og bistår selskaper med grenseoverskridende ekspansjons- og restruktureringsprosesser. 

- Det er en stor glede å meddele opptaket. Dette vil ytterligere styrke vår gode posisjon i markedet og sikre en fremtidsrettet utvikling med sterkt kundefokus. En varm gratulasjon til dem begge, sier leder for EY Norge Tax & Law, Øystein Arff Gulseth. 

Ikke bare har Bjørkelund og Søegaard nye titler, de har også en nye leder. Denne uken ble det offentliggjort at Arbab Dar, med virkning fra 1. juli, er ny administrerende direktør i firmaet. Utnevnelsen av Dar kommer i kjølvannet av en omfattende  evalueringsprosess blant EYs partnere - en prosess som har pågått siden april.

SGB og Staff forsterker

Henrikke Igland er et nytt fjes i SGB.

I SGB i Oslo har Henrikke Igland tiltrådt som partner. Hun skal være tilknyttet selskapets eiendomsavdeling. Igland har lang erfaring med forsikringsrett og eiendomsrett, og kommer fra Solver. 

Staff forsterker med Stian Mæland,  som er blitt partner. Mæland arbeider særlig som forsvarer i straffesaker, og har de siste årene vært i advokatfellesskapet til Mette Yvonne Larsen. 

To nye i Ræder Bing

Hanna Norum og Espen Komnæs er to nye fjes i Ræder Bing. Forsikring er et satsingsområde for firmaet, og de to nye partnerne blir del av et faglig sterkt forsikring- og regulatorisk fagmiljø. 

Norum har omfattende erfaring og spisskompetanse innen nettopp forsikringsrett. Komnæs har over 40 års erfaring med forretningsjus, møterett, og spesialkompetanse innen erstatnings- og forsikringsrett. 

De to har alt vært kollegaer i lengre tid, og kommer begge fra Berngaard. De jobbet også sammen i Sverdrup tidligere. 

Norum og Komnæs
Powered by Labrador CMS