Erling Løken Andersen er tidligere advokat og gründer av Advokatguiden.

Advokatguiden har inngått forlik med Sveriges Advokatsamfund

Har lagt ned virksomheten i Sverige, men satser videre i Norge, Danmark, Sveits, Nederland og USA.

Publisert

Sveriges Advokatsamfund har lenge raslet med sablene mot Advokatguiden.se, det svenske søsterselskapet til norske Advokatguiden.no.

Advokatguiden er et nettsted der klienter både kan motta tilbud fra forskjellige advokater, og gi advokatene anonyme anmeldelser og rangeringer. 

I mars i år ble det kjent at Sveriges Advokatsamfund anla to søksmål mot Advokatguiden.se; det ene for brudd på opphavsretten til Advokatsamfundets database over svenske advokater, og det andre for villedende markedsføring.

Advokatsamfundet hevdet at Advokatguiden.se inneholdt feilaktige opplysninger om advokater, og at nettstedet ikke hadde rett til å gjengi opplysninger hentet fra Advokatsamfundets database.

Det anklaget også Advokatguiden.se for feilaktig å ha gitt inntrykk av at det eksisterte et samarbeid mellom Advokatguiden.se og advokatene som er listet ut på siden.

- Ivaretar etiske kjerneverdier

I begynnelsen av november inngikk partene et forlik, og Advokatguiden.se er nå tatt ned.

– Advokatforeningens søksmål ble reist for å ivareta de svenske advokatenes faglige interesser. Gjennom forliket ivaretar vi advokatens etiske kjerneverdier og yrkestittelen advokat, uttaler generalsekretær Mia Edwall Insulander i Sveriges Advokatsamfund til egen nettside.

CEO i Advokatguiden, Ali Ahmed, sier  i uttalelsen at han er positiv til forliket.

- Vi har bestemt oss for å avslutte vår svenske tjeneste for å fokusere innsatsen på vårt viktigste marked, det amerikanske. Vi har allerede fullført en myk lansering av TheLawyerGuide.com i USA, og dette krever vår fulle oppmerksomhet fremover, sier Ahmed.

Tre prismodeller

Advokatguiden tilbyr advokater tre prismodeller: I Basic, som er gratis, kan advokater endre sin kontaktinformasjon, få anmeldelser og motta henvendelser, og legge til juridiske fagfelt og tittel. 

Ifølge Advokatguiden.nos egen nettside, har over tusen advokater i Norge benyttet basic-modellen.

Premium-modellen - som koster 590 kroner pr. måned - gir advokatene mulighet til å laste opp et bilde av seg, samt å tilpasse profilen ved å legge til språk, ferdigheter og priser.

Premium-abonnementet gir også økt synlighet på internett og i søkemotorer, statistikk, og muligheten til å motta såkalte leads fra klienter. Ifølge Advokatguiden har «hundrevis» aktivert en Premium-profil. De to første månedene er gratis.

Den tredje prismodellen er en såkalt tilpasset avtale, der advokaten får tildelt en egen selger. Prisen for denne modellen er ikke oppgitt på nettsiden.

Navngir advokater med flest klagesaker

Her i Norge lister Advokatguiden ut alle advokater og advokatfullmektiger som er registrert i Tilsynsrådets database.

Også bedriftsadvokater og organisasjonsadvokater finnes i basen.

Advokatguiden publiserer også en oversikt over alle advokater som er felt mer enn tre ganger i disiplinærsystemet de siste fem årene. I skrivende stund er det femten advokater på listen.

Powered by Labrador CMS