Advokatfullmektiger i Judicia, Henriette Aarsund og Amalie Vindsnes Haram.

Felles gruppechat med alle advokatfullmektigene i byen

Amalie Vindsnes Haram og Henriette Aarsund er firmaets eneste fullmektiger, og ser lyst på utsiktene til å gjøre advokatkarriere i Ålesund.

Publisert Sist oppdatert

ÅLESUND: Ofte er det Oslo som stjeler rampelyset som et knutepunkt for nyutdannede jurister, men også utenfor storbyene er mulighetene mange for å gjøre karriere som advokat.

Amalie Vindsnes Haram (27) og Henriette Aarsund (26) studerte juss i Bergen, og i løpet av fjoråret flyttet de begge hjem til Ålesund for å jobbe som advokatfullmektiger i det lokale advokatfirmaet Judicia.

– Jeg føler absolutt at mulighetene er til stede for å skape seg en karriere som advokat i Ålesund. På noen måter kan det kanskje også være enklere å klatre karrierestigen i en mindre by, fordi det er færre om beinet og enklere å stikke seg ut i mengden, sier Aarsund.

Både hun og Haram begynte i Judicia etter å ha hatt trainee-opphold, og senere skriveplass, i firmaet.

– Jeg har hele veien vært fast bestemt på at jeg skulle hjem til Ålesund etter studietiden, understreker hun.

– For min del var det litt mer tilfeldig at jeg endte opp med å flytte hjem allerede nå, men jeg er veldig fornøyd med å ha kommet et sted hvor jeg trives så godt, tilføyer Haram.

Tett oppfølging fra partnerne

Selv om både Haram og Aarsund er oppvokst i Ålesund-området, møttes de først da de begge begynte på jussen i Bergen i 2017.

Nå jobber de sammen som de to eneste fullmektigene i Judicia.

– Det er 18 ansatte i firmaet, og 12 advokater. Når bare to av oss er fullmektiger, så blir på en måte alle partnerne prinsipaler for oss. Vi jobber tett på dem og blir naturligvis veldig godt kjent med hverandre, i tillegg til at vi tidlig er blitt tildelt mye ansvar, forklarer Haram.

Når det er så mange partnere og advokater per fullmektig, blir også oppfølgingen god, forteller de.

– Vi forholder oss mye til partnerne på daglig basis, og antakeligvis også mer enn det som er mulig å få til for eksempel i et stort forretningsjuridisk firma i Oslo, sier Aarsund.

Advokatfullmektiger i Judicia, Henriette Aarsund og Amalie Vindsnes Haram. Her foran Hotel Brosundet i Ålesund sentrum og med utsikt mot byfjellet Aksla.

Flere enn 20 med i gruppechat

Når det juridiske miljøet er mindre, blir det heller ikke vanskelig å holde oversikt over andre fullmektiger i byen, påpeker hun.

– Det er ikke så mange av oss her, og det har gjort det mulig å skape et fellesskap med advokatfullmektiger på tvers av ulike firmaer. Vi har for eksempel en egen gruppechat via Facebook hvor alle fullmektiger i Ålesund er med, og hvor nye fullmektiger legges til etter hvert som de flytter til byen, forteller Aarsund.

Flere enn tjue unge advokater og advokatfullmektiger er med i gruppen, og her er det rom for å ta initiativ til sosiale sammenkomster.

– På senhøsten ble det for eksempel arrangert en vinkveld hvor alle var invitert. Det var veldig hyggelig, og det er fint å kunne skape nye vennskap og bli litt kjent utenom jobb og det rent faglige, sier hun.

Powered by Labrador CMS