I oktober 2017 gjorde politiet beslag av 66 enkilospakker med amfetamin på et hotellrom i Tromsø. FOTO: Politiet

Politiet kobler to Tromsø-advokater til flere narkotikapartier

Politiet mener at de to Tromsø-advokatene som ble siktet for grov narkotikakriminalitet i slutten av juni kan kobles til flere store narkotikapartier.

Det var i oktober 2017 at politiet beslagla 66 kilo amfetamin med en gateverdi på rundt 33 millioner kroner på et hotellrom i Tromsø. Beslaget var det største i Troms politidistrikt noensinne.

To advokater fra Tromsø, samt en tysker, en mann fra Serbia og en norsk mann i 40-årene er siktet i saken.

Nå tror politiet at de fem mennene står bak innførselen av flere narkotikapartier utover beslaget som ble gjort for snart et år siden, skriver iTromsø.

Knyttes til et internasjonalt nettverk

Norsk politi samarbeider med Kripos, Europol og politi fra flere andre land i etterforskningen av saken.

Tidligere har politiet sagt at amfetaminbeslaget kan knyttes til et internasjonalt nettverk, og at sakskomplekset inneholder flere tilfeller av innførsel og oppbevaring av narkotika.

- Vi er fortsatt av den oppfatning. Det er grunn til å tro at én eller flere av de siktede har tilknytning til et større nettverk. Det gjelder også personen som ble pågrepet i Serbia, sier påtaleleder Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt til iTromsø og fortsetter:

- Det er skjellig grunn til å mistenke at det har forefunnet flere store innførsler utover det ene beslaget vi gjorde.

Risikerer 15 år i fengsel

De fem siktede har sittet i varetekt siden pågripelsene, og før helgen må politiet ta stilling til hvorvidt de skal be om videre varetekstfengsling av de to advokatene.

Begge er siktet for grov narkotikakriminalitet med en strafferamme på inntil 15 år.

Advokatene, serberen og mannen i 40-årene nekter alle straffeskyld, mens tyskerens advokat ikke vil si noe om hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

Powered by Labrador CMS