Advokatforeningens leder Jens Johan Hjort jubler ikke over regjeringens nye Granavolden-plattform. Foto: Henrik Evertsson

To advokater varetektsfengslet og siktet for narko-virksomhet: - Kom som et sjokk

Advokatforeningens leder Jens Johan Hjort er sjokkert over at to av hjembyens advokater er varetektsfengslet. - Fremtiden får vise hva som er realiteten i saken, sier Hjort.

Lørdag ble to Tromsø-advokater varetektsfengslet for to uker i full isolasjon. Ifølge Nordlys, som først omtalte saken, skal den ene advokaten ha samtykket til varetektsfengslingen, mens den andre har motsatt seg fengslingen.

Bjørn Arild Langenes er forsvarer for en av de to fengslede advokatene.

– Har siktelsen noe med hans virke som advokat å gjøre?

Utover at min klient ikke erkjenner straffeskyld, har jeg ingen kommentar til saken.

- Ikke forenlig med advokatvirksomhet

De to fengslede advokatene skal begge være siktet for grov narkotikavirksomhet.

– Det er et sjokk, men det er for advokater som for andre norske borgere, at de er uskyldige inntil det motsatte er bevist. Fremtiden får vise hva som er realiteten i saken, sier Advokatforeningens leder, Jens Johan Hjort til Advokatbladet.

Hvis de skulle bli dømt for grov narkokriminalitet, vil det ifølge Hjort etter alt og dømme bli bevillingssaker.

Advokatforeningens leder er denne uken i Harstad i forbindelse med Festspillene der han er styremedlem, og har derfor ikke rukket å få noe inntrykk av hvordan saken er blitt tatt imot i Tromsø.

– Men jeg vil absolutt tro at dette kommer som et sjokk på resten av advokatmiljøet også. Dette er kolleger som man treffer jevnlig, understreker Hjort.

Innkaller til hastemøte

Kretsleder i Advokatforeningen Troms, Kathrine Gry Jakobsen, opplyser til Advokatbladet at hun ikke kjenner detaljene i saken.

- Foreløpig er dette veldig ferskt, men vi tar saken på alvor, og tar selvfølgelig sterk avstand fra dette. At advokater kan drives slik virksomhet er sjokkerende, om det viser seg å stemme, påpeker Jakobsen.

Styret i kretsen har på bakgrunn av saken bestemt seg for å avholde et styremøte der saken skal diskuteres i løpet av de nærmeste par ukene. De to advokatene er begge medlemmer av Advokatforeningen.

- Det er derfor viktig å diskutere hva vi skal foreta oss, sier Jakobsen.

Powered by Labrador CMS