Advokatene hos Schjødt i Ruseløkkveien 14 i Oslo er ifølge Skattelistene landets best betalte. Arkivfoto: Advokatbladet

Schjødt-advokater tjener mest

Åtte av landets ti best betalte advokater jobber i Schjødt. – Vi driver nøkternt, med klienten i fokus, sier managing partner Dag Sigvart Kaada.

– Det er ikke så veldig komplisert egentlig. Vi har en ambisjon om å være førstevalget når klienter trenger bistand i transaksjoner, tvister, restruktureringer og andre saker med store verdier på spill og hvor det kreves kompetanse og kapasitet utover det vanlige. Vi har etablert et solid lag som brenner for dette målet. Samtidig driver vi nøkternt og effektivt med klienten i fokus. Økonomien blir da en funksjon av dette, påpeker Dag Sigvart Kaada i en kommentar til Advokatbladet.

Selskapet, som har 57 mannlige og seks kvinnelige partnere, var i 2015 også landets største målt i omsetning, etterfulgt av Thommessen, Wikborg Rein og co, og Wiersholm.

Kadaa står selv bokført med en inntekt på 17 millioner kroner i 2015, og inntok dermed fjerdeplass i advokatkåringen. Av landets ti best betalte advokater er bare Steenstrup Stordranges rutinerte Morten Steenstrup og Haakon Blaauw fra Wikborg Rein partnere i andre selskap. De sto oppført med henholdsvis 19,1 og 15,3 millioner kroner i nettoinntekt. Av landets femti best betalte advokater, er det bare tre kvinner.

 

Advokatforeningens skattelovutvalg har i en årrekke jobbet for å innskrenke pressens mulighet til å publisere skattelistene.

– Arbeidet har til dels vært kronet med seier ved at den frie adgangen til å foreta elektronisk søk stadig er blitt stadig mer begrenset, og fra i år har dobbeltrapporteringen av inntekter for blant annet advokater blitt fjernet, uttalte tidligere leder av utvalget, Bettina Banoun til Advokatbladet i 2014.

Bettina Banoun kjempet i årevis mot åpne nettsøk i skattelistene. Arkivfoto: Advokatbladet
Powered by Labrador CMS