IMMATERIALRETT

Misbruk av varemerker øker kraftig, og også behovet for rådgivningen om immaterielle rettigheter, mener Bryn Aarflot.
Misbruk av varemerker øker kraftig, og også behovet for rådgivningen om immaterielle rettigheter, mener Bryn Aarflot.

Vil bli best på immaterialrett i Norge

Rådgiverselskapene Bryn Aarflot og Protector IP slår seg sammen fra 1. januar neste år, og tar mål av seg til å bli et av de største fagmiljøene i Norge innen immaterialrett.

Publisert Sist oppdatert

- For å være best i bransjen må vi være store nok til å ha faglig tyngde og bredde, slik at vi vinner de mest spennende oppdragene og tiltrekker oss og beholder de beste medarbeiderne, sier senior partner og CEO Kristine Aarflot til Advokatbladet.

Hun forteller at advokatteamet i Bryn Aarflot, som består av åtte advokater, deler både kultur og verdier med Protector IP.

Totalt får det fusjonerte selskapet over seksti ansatte.

Protector IP har kontorer både i Oslo og Stavanger, mens Bryn Aarflot har medarbeidere både i Oslo sentrum og i Forskningsparken.

- Trenger faglig bredde

Kristine Aarflot skal fortsette å lede det sammenslåtte selskapet. Her sammen med daglig leder i Protector IP, Petter Westnes.
Kristine Aarflot skal fortsette å lede det sammenslåtte selskapet. Her sammen med daglig leder i Protector IP, Petter Westnes.

- Vi ønsker å være best i landet på immaterielle rettigheter og verdier. Da trenger vi størrelse og faglig bredde for å løse utfordringene våre kunder møter i mange ulike bransjer og markeder over hele verden. Bryn Aarflot og Protector IP utfyller hverandre godt, både når det gjelder fagkunnskap og kundesammensetning. Sammen kan vi tilby våre kunder markedets beste rådgivning, sier Kristine Aarflot i en pressemelding.

Hun vil fortsette som daglig leder etter fusjonen, og firmaet skal beholde navnet Bryn Aarflot.

Selskapet har eksistert siden 1947, og gir både juridisk og teknisk bistand i saker om patenter, varemerker, design, opphavsrett, domenenavn og markedsføringsrett og illojal konkurranse.

En «perfekt match»

Petter Westnes, daglig leder i Protector IP, kaller fusjon med Bryn Aarflot en perfekt match.

- Konsekvensene kan bli enorme om teknologi blir stjålet eller varemerker blir misbrukt, og da blir en bevisst og strategisk tilnærming til immaterielle rettigheter avgjørende. Teamene i Protector IP og Bryn Aarflot deler både verdigrunnlag og metodisk tilnærming til disse utfordringene, sier han i meldingen.

- Vi i Protector IP har siden oppstarten i 1998 alltid hatt et godt forhold til konkurrenten Bryn Aarflot, som feirer 75 år i disse dager. Et forhold preget av gjensidig respekt og beundring, sier han til firmaets egne nettsider.

I sommer ble advokat Ida Marie Daae, som er den eneste advokaten i Protector IP, utnevnt til partner i selskapet. Hun har arbeidet i selskapet i ti år, og er spesialisert innen utarbeidelse og oppfølgning av varemerkesøknader overfor norske og utenlandske varemerkemyndigheter.

Økning i misbruk av varemerke

De to selskapene peker på at en undersøkelse gjort av analyseselskapet CompuMark viser at 85 prosent av selskaper i USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Italia opplevde at varemerkene deres ble misbrukt i 2019, en økning på hele 11 prosentpoeng siden 2017.

- Det er grunn til å tro at økningen har fortsatt og at trenden er økende også i Norge, heter det i meldingen.

Powered by Labrador CMS