Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff døde søndag 22.juli 2018.

- Vår læremester er død

Ni forsvarsadvokater, som i forskjellige perioder har jobbet for Tor Erling Staff fra begynnelsen av 1990-tallet og frem til nyere tid, takker i denne nekrologen Tor Erling Staff for alt han har lært dem.

«Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at vår læremester og Norges fremste forsvarsadvokat Tor Erling Staff er død. Vi har alle hatt æren av å arbeide for og med ham. Vår tid hos Staff har lagt grunnlaget for våre forsvarergjerninger, og har motivert oss til å fortsette og jobbe mot strømmen. Staff var som medieperson og talsmann for de svakeste frittalende og kontroversiell. Han ble oppfattet som provoserende, og hele tiden på kant med samfunnet.

Som advokat, sjef og læremester var han så mye mer. Han var kunnskapsrik både juridisk, og ikke minst på det menneskelige plan.

Selv om han fremmet sitt syn på en sterk og klar måte, behandlet han motparter, vitner og domstoler med respekt og ærbødighet. Hans argumenter var seriøse og gjennomtenkte, selv om de i første omgang noen ganger kunne fremstå som ekstreme. Derfor var han også godt likt og respektert av alle i rettspleien.

Sin kunnskap og egenskaper som forsvarer videreførte han til oss som best han kunne. Han stilte strenge krav til sine ansatte advokater og fullmektiger, men ga også fra seg mye verdifull lærdom, som ble en investering for livet for alle oss som var så heldige å få arbeide for ham.

Og det aller viktigste han lærte oss, og som gjennomsyret hele hans virke og liv, var hans omsorg og innsats for de aller svakeste, de fordømte og de som sto helt alene. Denne omsorgen var helt utenom det vanlige; uansett hva et menneske har gjort, uansett om personen er skyldig eller ikke, han eller hun fortjener et forsvar. Og Tor Erling Staff ga det beste.

Takk for alt du har lært oss. Takk for det menneske du var."

Kim Gerdts

Ole Petter Drevland

Marianne Darre-Næss

Halvard Helle

Joar Berg Henjum

Tor Even Gjendem

Einar Grape

Stian Mæland

Cecilie Nakstad

Kim Gerdts, Einar Grape, Cecilie Nakstad, Stian Mæland, Halvard Helle, Joar Berg Henjum, Tor Even Gjendem, Ole Petter Drevland og Marianne Darre-Næss har alle jobbet for Tor Erling Staff.
Powered by Labrador CMS