Foto: iStock/Antonio_Diaz
Foto: iStock/Antonio_Diaz

Skal kåre Europas største advokat-talenter

Deltagerne inviteres til å konkurrere i EU-rett.

Publisert

The Academy of European Law (ERA) og Den europeiske advokatforeningen CCBE inviterer til konkurransen Young lawyers contest 2019, der ferske advokater fra hele Europa inviteres til å konkurrere i EU-rett. Konkurransen delfinansieres av EU-programmet «Justice programme of the European Union 2014-2020».

Les mer om konkurransen her!

Erfaringsutveksling

Målet er at advokattalentene som deltar skal dele felles verdier, og utveksle erfaringer på ulike områder av felles interesse for Europa.

Konkurransen vil samle ferske advokater fra ulike europeiske land til en lik opplæring, slik at de kan dele felles verdier og utveksle nye erfaringer, samt diskutere nye perspektiver på områder av felles interesse. Arrangørene håper også å oppmuntre til utvikling av kritisk tenkning og gode kommunikasjonsevner, i tillegg til at deltakerne skal kunne knytte sterkere bånd over landegrensene.

- Vil virke samlende

I første fase blir hvert lag bedt om å utarbeide en skriftlig rapport om et praktisk spørsmål knyttet til EU-rett. Lagene vil kunne velge på forhånd mellom to ulike områder av loven.

Arrangøren har et mål om å bygge en europeisk juridisk kultur og fremme verdifulle synergier blant juridiske fagfolk, og at dette vil bidra til å styrke Europa med frihet, sikkerhet og rettferdighet.

Det vil være to ulike konkurranser, en med påmeldingsfrist 1. september 2019, og en med frist 15. juli 2020.

Flere muligheter

Konkurransedager for den første konkurransen vil være 13. og 14. februar 2020, mens den andre konkurransen finner sted 4. og 5. februar. Alle deltagerne må kunne sette av dagene opplegget varer, og være på plass i ERAs konferansesenter i den tyske byen Trier, som ligger like ved Luxembourg og grensen til Frankrike.

Maks 36 deltagere vil få plass pr. konkurranse, og deltageravgiften er satt til 236 euro.