Iwar Arnstad er kommunikasjonsdirektør i Domstoladministrasjonen.

Replikk: Mistolkning fra Arne Jensen

Kommunikasjonsdirektør Iwar Arnstad i Domstolkommisjonen kommenterer her Arne Jensens kronikk "Slipp dommene fri" om striden rundt nettstedet Rettspraksis.no.

«Slipp dommene fri» er det glade utrop fra Arne Jensen i Redaktørforeningen i en kronikk i Advokatbladet. Debatten går om hvorfor ikke rettsavgjørelser er mer tilgjengelige på åpne nettsider. Spørsmålet om hvordan rettsavgjørelser skal være tilgjengelige for publikum er viktig. Domstoladministrasjonen ser nå på flere forskjellige muligheter som er tilpasset en digital tid.

I kronikken skriver han om at undertegnede er gjengitt i Advokatbladet på at det «det er for eksempel ikke tillatt å publisere straffesaker offentlig». Det er i beste fall en forenkling og å starte i feil ende.»

Min kommentar var muligens upresis, men den viste til at domstolene ikke får lov til å publisere straffedommer uanonymisert på nett. I hvert fall hvis siktelsen ikke er allment kjent. Dette framgår av  forskrift om offentlighet i rettspleien § 11 a. Den viste altså ikke til hva pressen kan, og ikke kan.

LES OGSÅ:

Lovdata mener nytt nettsted bedriver stoff-tyveri

Powered by Labrador CMS