Upåklagelig utsikt mot Operaen og Oslos sjøside fra Ræders nye lokaler.
Upåklagelig utsikt mot Operaen og Oslos sjøside fra Ræders nye lokaler.

Ræder flytter fra Solli plass til Bjørvika: - Vi føler oss modige

- Min første tanke var: «Hvorfor i all verden skal vi ned dit?», sier Ræder-partner Fredrik Ottesen.
Nå er han overbevist om at valget om å forlate Solli plass til fordel for Bjørvika, var riktig.

Publisert   Sist oppdatert

I forrige uke flyttet Advokatfirmaet Ræder inn i åttende og niende etasje i Diagonale-bygget i Bjørvika i Oslo.

– Planen var egentlig bare å reforhandle kontrakten vi hadde, og bli i lokalene på Solli plass. I prosessen tok vi en liten runde, og så hva som var ledig, og da dukket toppetasjen her opp. Da kom vi til at disse lokalene var enda bedre enn de vi hadde, sier partner og styremedlem Fredrik Ottesen i Ræder, og skuer utover Operaen og Oslos sjøside.

Ræder-partner Fredrik Ottesen er godt tilfreds med nye omgivelser i Bjørvika.
Ræder-partner Fredrik Ottesen er godt tilfreds med nye omgivelser i Bjørvika.

Like over veien holder Deloitte, EY og PWC til. De tre internasjonale kjempene – som også driver selvstendige, forretningsjuridiske advokatfirmaer – har holdt hus her i flere år allerede.

- Vi vet flere har snust på området i mange år, men det er ingen av dem som har tatt skrittet helt ut. Vi føler oss derfor modige når vi som det første store firmaet som utelukkende driver advokatvirksomhet flytter ned i Bjørvika. Samtidig er det nok lettere å ta skrittet ut nå i 2019 når området begynner å bli ferdig. Jeg kan skjønne at vurderingen var annerledes for fem år siden. De firmaene som har vært her i ti år har hatt god utholdenhet, sier Ottesen.

Se hva Fredrik Ottesen liker aller best ved å jobbe i Bjørvika i videoklippet under!

Kom innsigelser

Han innrømmer at flytteprosessen som varte i snaut to år ikke har gått helt knirkefritt.

– Av totalt 23 partnerne var det ikke alle som synes dette var en super idé. Sånn sett ble det en litt tyngre prosess enn jeg hadde trodd, men det er nå bred konsensus om at dette var et riktig og fremtidsrettet valg.

En av innvendingene som kom, var at det kan være kronglete å komme seg til området med bil.

- Men nå har alle som har ønsket seg det, fått parkeringsplass. Mange har nok likevel kommet til at det som regel ikke er nødvendig med bil når man har kontorer et par minutter fra Norges største kommunikasjonsknutepunkt.

- En annen tung innvending var at en del av de som er vant til å ferdes mest i området rundt Solli plass, mente Bjørvika-området var lite sentralt. Og i starten lurte også jeg litt på hvorfor vi i all verden skulle flytte fra Solli plass og ned dit. Men etter å blitt presentert for alternativene var jeg ganske klar på at dette var det aller beste. Nå som vi er kommet på plass her, er jeg helt sikker på at det var det riktige valget!

Et luftig resepsjonsområde møter gjestene i toppetasjen i Diagonale-bygget.
Et luftig resepsjonsområde møter gjestene i toppetasjen i Diagonale-bygget.

Møtte skepsis

Han peker på at byens tyngdepunkt ifølge byutviklingseksperter vil flytte seg litt østover i fremtiden.

- Det gjør i alle fall ikke Solli plass mer sentralt i årene fremover. I tillegg koker det mer her enn det gjorde der oppe. Det gir en helt annen følelse når man går av fra Oslo Sentralstasjon og bort her, med folk i dress overalt på vei til jobb i store firmaer, sier Ottesen.

Ifølge Ottesen er nærheten til Oslo S også praktisk for klienter som kommer utenbys fra.

I de nye lokalene har firmaet samlet møtelokalene i en egen etasje og arbeidsplassene i etasjen under. Ottesen vil ikke kommentere pris direkte.

-Men det sier seg selv at prisen reflekterer at lokalene er i det absolutt high end-sjiktet.

Ottesen er likevel godt fornøyd:

- Eiendomsmarkedet er litt annerledes enn da vi flyttet inn på Solli 2008.

I åpent landskap

Han omtaler firmaets nye lokaler som meget fleksible.

- Dette gir oss mulighet til å vokse. I tillegg til cellekontorer er det flere soner med åpent landskap, og det er også tilrettelagt med stillerom, møterom og sosialesoner, påpeker Ottesen.

- Litt skepsis til åpent landskap i forkant har det vært, men mitt inntrykk er at det meste går seg til. Jeg tror de fleste som sitter i landskap synes det fungerer greit så langt og felles arealene fungerer meget godt, sier Ottesen.

Han tillegger at en rekke store innovasjonsfirmaer har sittet i åpne landskap i en årrekke.

Med eget sykkelvaskeri i kjelleren ligger alt til rette for at advokatene kan sykle til jobb.
Med eget sykkelvaskeri i kjelleren ligger alt til rette for at advokatene kan sykle til jobb.

- Flere større advokatfirmaer går nå inn for åpent kontorlandskap for alle. Men man må selvfølgelig løse det skikkelig, med lyd-avskjerming, tepper og stille-rom -og alminnelig folkeskikk – det føler jeg vi har fått til her i Diagonale, fastslår Ottesen.