Advokatforeningen Oslo krets har stilt med egen parole i pride-paraden årlig siden 2018.

- Advokatene har en helt sentral rolle i kampen for skeives rettigheter

Advokatforeningen inviterer advokater til å bli med i Pride-paraden 1. juli.

Publisert

Juni betyr feiring av mangfold, menneskeverd og fri kjærlighet. Førstkommende helg stiller Advokatforeningens mangfoldsutvalg og Advokatforeningen Oslo krets med egen parole i Pride-paraden.

«Fjorårets tragiske hendelse er et bevis på at Pride er viktigere enn noen gang. Kampen for menneskerettigheter er sentralt for Advokatforeningen, og foreningen ønsker å aktivt støtte opp om et ikke-diskriminerende samfunn der alle opplever respekt, og et arbeidsliv med en trygg arena for alle», skriver Advokatforeningen på sine nettsider.

Foreningen inviterer samtidig advokater til å delta i paraden som går fra Grønlandsleiret lørdag 1. juli kl. 14.

«Bli med og vis frem mangfoldet, og ikke minst støtt oppom menneskerettigheter, nestekjærlighet og solidaritet! Vi støtter Pride!»

- Skeives rettigheter handler om ivaretakelse av menneskerettigheter og rettsikkerhet. Advokatene har en helt sentral rolle i rettsstaten og derfor også en helt sentral rolle i kampen for skeives rettigheter. Dessverre blir vi stadig minnet på om at denne kampen er langt fra over. Jeg synes også det er en fin måte å markere at advokatyrket utøves uavhengig av legning eller kjønnsidentitet, sier Mangfoldsutvalgets leder, Heidi Jorkjend.

Heidi Jorkjend.

Arrangerte fotoutstilling

På LinkedIn har advokatfirmaene smykket seg med regnbuefarger, og flere har brukt årets første sommermåned til å markere Pride internt.

Wikborg Rein har hatt fotoutstilling med navnet «Livet kan ikke stoppe her». Flere av bildene er fra en Pride-parade i Kharkiv i 2022, mens andre viser hverdagslivet til LHBTQ+-aktivister i Ukraina.

- Etter fjorårets Pride-markering, som skulle være en feiring femti år etter avkriminaliseringen av homofili men ble preget av angrepet på London Pub i Oslo, føltes det spesielt viktig å gjøre noe ekstra i år. Vår samarbeidspartner Helsingforskomiteen har allerede etablert et samarbeid med Oslo Pride. Gjennom komiteen fikk vi muligheten til å vise bilder fra utstillingen, forteller specialist counsel og leder for firmaets LHBTQ+-nettverk, Stuart Stock.

- På arrangementet fikk de oppmøtte høre gripende historier om skeive personers skjebner under krigen i Ukraina, men også om lyspunkt som viser grunn til et reelt håp om et mer LHBTQ+-vennlig samfunn etter krigen. Det var veldig rørende da strykekvartetten Oslo Strings spilte Ukrainas nasjonalsang.

Stuart Stock.

- Kunnskap og bevissthet rundt temaet er viktig

For første gang har også Grette markert Pride i år, hvor de blant annet har hatt besøk av psykolog Benjamin Baarli Silseth for å diskutere inkluderende språk og holdninger i advokatbransjen.

Grette skal være et inkluderende og trygt sted å være, og vi er opptatt av mangfold, respekt og inkludering. Kunnskap og bevissthet rundt temaet er viktig for å oppnå dette, mener juridisk konsulent, Anna B. Sæberg.

- I lys av fjorårets terrorangrep i Oslo, og trusler om trakassering og vold rettet mot årets markeringer, ser vi at det er viktigere enn noen gang å støtte opp om at alle mennesker, uavhengig av kjønnsidentitet og legning, skal få leve frie liv uten fare for trakassering eller diskriminering, sier hun.

- Mer enn bare toleranse og aksept

Thommessen har feiret Pride på ulike måter gjennom hele juni. Firmaets mangfoldsutvalg har kjørt Pride-kampanje på Teams med informasjon om lovgivning knyttet til homofili globalt. I både Oslo, Bergen og Stavanger har det blitt arrangert lunsjforedrag med UiB-professor Siri Gloppen, og managing partner, Sverre Tyrhaug deltok i paneldebatt om mangfold og inkludering i næringslivet under Oslo Pride Business Forum.

Thommessens mangfoldsutvalg: Anette Sjuve Martinussen, Emma Louise Kraakenes, Anders Eide Røyneberg, Anne Øygarden Ingebrigtsen, Faraz Ahmed Ali, Karoline Gloppen og Anne Therese Bogen.

I tillegg har Thommessen kjøpt inn Pride-armbånd til alle de ansatte, og prydet inngangspartiet med lys i regnbuens farger.

- Etter fjorårets hjerteskjærende hendelse i Oslo, og etter å ha vært vitne til et polarisert og hardt diskusjonsklima de siste ukene, er det spesielt viktig at advokatbransjen unisont kommuniserer hva vi står for; at kjærlighet er for alle, og at det er plass til alle i advokatbransjen, sier HR-direktør Anne Bogen.

- Det er stor forskjell på det å tolerere og akseptere mangfold, og det å feire og markere mangfold. Hos oss er ikke mangfold bare noe vi aksepterer, men noe vi ønsker å løfte frem. Derfor er det viktig for oss å skape en raus kultur og et inkluderende miljø hvor alle skal kunne være seg selv på jobb.

Advokatforeningen i Pride-paraden

Advokatforeningen inviterer til felles oppmøte i foreningens lokaler kl. 11:30. Her blir det enkelt servering, samt utdeling av t-skjorter.

Paraden starter i Grønlandsleiret, og det blir felles avgang dit fra Advokatforeningen kl. 12:30. Paraden starter kl. 14:00 og er normalt ferdig rundt 16:00.

Les hele invitasjonen her!

Powered by Labrador CMS