Det var i denne konferansesalen uvedkommende brøt seg inn natt til onsdag.
Det var i denne konferansesalen uvedkommende brøt seg inn natt til onsdag.

PC og advokatkappe stjålet fra Borgarting

En PC med saksdokumenter og en advokatkappe av stor affeksjonsverdi skal være blant gjenstandene på avveie etter at noen brøt seg inn på Scandic Edderkoppen hotell i Oslo, der Borgarting leier lokaler.

Publisert Sist oppdatert

Rådgiver Kristine Bielke Djupvik i Borgarting lagmannsrett bekrefter overfor Advokatbladet at uvedkommende har vært innom bygget før andre rettsdag i en sedelighetssak skulle begynne onsdag morgen.

-Det er alt jeg kan si på det nåværende tidspunkt, sier Djupvik.

Etter det Advokatbladet erfarer dreier det seg om tyveri av flere gjenstander som var etterlatt i en konferansesal Borgarting lagmannsrett leier av Scandic hotell Edderkoppen på St. Olavs plass i Oslo sentrum etter.

Elden-partner Henrik Bliksrud er en av advokatene i saken, en sak som går over tre dager denne uken. Da han ankom konferansesalen onsdag morgen oppdaget han at hans advokatkappe var borte.

- Strødd på gulvet

- Selv om saken går i en konferansesal på et hotell, er dette en rettssal som alle andre rettssaler, og vi hadde fått rettens forsikring om at vi kunne etterlate våre gjenstander - herunder min advokatkappe. Da jeg kom i dag morges, lå flere av mine gjenstander, deriblant en perm, ut over gulvet, og kappen var borte, sier Bliksrud til Advokatbladet.

Fordi teknisk utstyr man trengte for å gjennomføre saken også var borte, måtte saken utsettes i halvannen time før den kunne starte.

Advokat Henrik Bliksrud er blitt frastjålet gjenstander i forbindelse med tyveriet.
Advokat Henrik Bliksrud er blitt frastjålet gjenstander i forbindelse med tyveriet.

Advokatkappen Bliksrud mistet hadde han hatt helt siden 2003, da han arvet den av sin kollega John Christian Elden.

– Å miste den er til en viss grad trist og vemodig, men også en viss lettelse, for jeg trengte vel egentlig en ny kappe, sier Bliksrud.

- Avhengig av tillit

Også en PC med sakens materialer skal etter det Advokatbladet erfarer være blant gjenstandene de uvedkommende hotelltyvene har fått med seg.

- Jeg har i mine år som advokat aldri opplevd noe slikt før. Som en aktør i rettsvesenet synes jeg det er viktig at man kan stole på at retten passer på tingene vi etterlater. Det har med tillit til systemet og aktørene å gjøre. Jeg konstaterer at det vanligvis pleier å gå greit, og oppfordrer Borgarting til å undersøke nøye hvor de leier eksterne lokaler fremover, sier Bliksrud.

Onsdag ettermiddag sendte Borgarting ut en pressemelding om saken, der de bekrefter at en PC med saksdokumenter fra en straffesak er blant gjenstandene på avveie, og at tyveriet er politianmeldt .

Har leid inn vekter

«Borgarting lagmannsrett vil overfor alle berørte beklage det som har skjedd på det sterkeste. Lagmannsretten ettergår hvordan dette kunne skje. Domstolen har engasjert en egen vekter for å sikre adgangskontroll og ordenstjeneste ved avviklingen av rettssaker på hotellet. Både i denne og i andre saker er vekteren til stede i det tidsrommet rettssaken pågår, vanligvis fra kl. 08.00 til 15.30. For øvrig er det hotellet som er ansvarlig for sikkerheten i bygget og i den leide salen. Hotellet gjennomgår nå sine sikkerhetsrutiner. Også lagmannsretten vil overveie grundig hvilke tiltak som kan settes i verk for å hindre at dette skjer igjen».

Siste: Oslo Politidistrikt opplyser i en pressemelding torsdag at PC-en nå har kommet til rette, og at de har pågrepet en mann for tyveriet. Den siktede mannen har ikke ønsket å forklare seg for politiet. Han skal være godt kjent for politiet fra tidligere, og så langt tilsier etterforskningen at det var tilfeldigheter som gjorde at datamaskinen ble stjålet.