Christian Backe.
Christian Backe.

Wikborg Rein styrker arbeidsrettsteamet

Christian Backe ny partner på teamet, som onsdag 15. juni arrangerte et seminar for kvinner om arbeidsrett i tech-bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Christian Backe (41) kommer fra stillingen som partner i Arntzen de Besche, hvor han arbeidet fra 2019. Før det tilbrakte han drøye ti år i BAHR.

- Tusen takk til kollegaer og AdeB for en veldig fin tid, og ikke minst takk til Wikborg Rein for varm velkomst. Nå gleder jeg meg over å være del av Wikborg Reins sterke og veldig hyggelige arbeidsrettsteam, skriver han selv på LinkedIn.

Backe ble i fjor sommer intervjuet i Advokatbladets sommerspalte, der han fortalte at Norwegian-saken, som ble avgjort av Høyesterett i 2018, er en av sakene som har betydd mest for ham å være en del av.

Piloter og kabinansatte i datterselskaper i Norwegian-konsernet krevde fast ansettelse i morselskapet, men fikk ikke medhold i Høyesterett. Arbeidsrettslige spørsmål i saken - blant annet om innleie, entreprise, arbeidsgiverbegrepet og midlertidig ansettelse - var blant årsakene til at Fougner-utvalget ble nedsatt året etter.

Utvalget vurderte ulike tilknytningsformer og virksomhetsorganisering i arbeidslivet.

- Betydde mye å være en del av

– Jeg tror dette må være en av de sakene som det har betydd aller mest for meg å være en del av. Det var min første prøvesak, og det var spennende å prosedere foran Høyesterett. Arbeidsretten er veldig engasjerende – det er så viktig og det berører så mange. De aller fleste er opptatt av hvilke regler vi har i arbeidslivet, så det er veldig givende å få mulighet til å jobbe med noe som betyr mye for folk, sa Backe til Advokatbladet.

Han uttalte også at alle har et ansvar for å bidra til arbeidsmiljøet etter korona-pandemien.

Wikborg Reins arbeidsrettsteam ledes av partner Simen Lium i Oslo. Andre på teamet er blant andre partner Jan L. Backer (Oslo), partner Fredrik Gisholt (Bergen), og senioradvokatene Kjersti Borgen (Oslo), Karoline Moen Brunstad (Oslo) og Elisabeth Andenæs (Oslo).

Ettermiddagsseminar

Onsdag 15. juni arrangerer Wikborg Rein og ODA-nettverket et ettermiddagsseminar om arbeidsrett i tech-bransjen.

Likestilling i ansettelsesprosesser er hovedtemaet, og innledere er Wikborg Reins Elisabeth Andenæs og Anette Moldrem fra likestillings- og diskrimineringsombudet.

De to vil blant annet snakke om hva det kan være spesielt viktig å tenke på som kvinnelig arbeidssøker og arbeidstaker. Les mer om arrangementet her.

ODA-nettverket jobber for å øke mangfoldet i tech-bransjen, og har over ti tusen medlemmer i over fem hundre selskaper. Nettverket drives av kvinner i tech for kvinner i tech, skriver nettverket på sine egne nettsider.

Powered by Labrador CMS