- Hun har vist et engasjement langt utover hva man kan forvente av en kretsleder

Marte Svarstad Brodtkorb ble takket av med rosende ord etter fire år som leder i Advokatforeningen Oslo krets.

Det var under Advokatforeningen Oslo krets sitt årsmøte på det nyåpnede utestedet Røverstaden, Brodtkorb ble offisielt takket av etter fire år som leder av kretsen. Hennes etterfølger, Else-Marie Merckoll, som er partner i Langseth advokatfirma, omtaler Brodtkorbs arbeidsinnsats som større enn hva mange har vært klar over.

- Du har på vegne av foreningen ledet debatter, skrevet avisinnlegg  - og generelt vist et engasjement og en arbeidsinnsats langt utover hva som kan forventes av en kretsleder, sa Merckoll i sin hyllest.

Marte Svarstad Brodkorb oppsummerer høydepunktene sine fra tiden som kretsleder i Oslo i videointervju øverst i saken!

Under valget på årsmøtet torsdag var det imidlertid slutt. Brodtkorb har nå sittet fire år i lederstolen. Etter valget fortsatte årsmøtet med en debatt der det ble reist spørsmål om hvor vidt advokatstanden er nok samfunnsengasjert. Are Kalvø innledet debatten som ble ledet av Terje Lindberg. Debattdeltakerne var programleder og artist Thomas Seltzer, tidligere justisminister Knut Storberget, grunnleggeren av Gatejuristen Cathrine Moksness og jurist og menneskerettighetsekspert Anine Kierulf.

Den nye kretslederen tilla at hun ønsker bruker Brodtkorb som mentor i en tid fremover. Overfor Advokatbladet.no opplyser Marte Svarstad Brodtkorb at det har vært flotte år som leder for Oslo krets der om lag 5000 av landets advokater praktiserer.

- Det har vært innmari gøy! Jeg anbefaler alle å engasjere seg, det blir mye morsommere å arbeide med saksbehandling når du engasjerer deg overordnet samtidig, sier Brodtkorb.

- Hva har høydepunktet ditt som leder vært? 

- Høydepunktet har vært at jeg har måttet bli engasjert i Advokatforeningen for å aksjonere, sier Brodtkorb med et smil. 

Både i 2014, 2015 og 2017 aksjonerte Advokatforeningen for økt offentlig salærsats og for å få forhandlingsrett med departementet.

[gallery size="large" columns="1" ids="13266,13265,13262,13263,13264"]

Powered by Labrador CMS