Lovstafetten Oslo Bislett stadion

I hardtrening for å slå bergenserne

Jusstudentene i Oslo gjør alt for å beholde tronen i Lovstafetten, men tar seg tid til mye moro på veien.

Publisert

Konkurransen går ut på å bringe den nyeste utgaven av lovsamlingen fra Stortinget i Oslo til Tingretten i Bergen på kortest mulig tid. Hvert lag skal stille med 24 personer, 20 løpere og fire syklister. Kjønnsdelingen på løpelaget må være 50/50.

Lars Albert Jøstensen er leder av Lovstafetten Oslo, som ukentlig arrangerer to treninger for jusstudenter fra byens universitetet. I vinterhalvåret trener studentene på en 545 meter lang oppvarmet løpebane inne under tribunen på Bislett stadion.

– Dette er unikt for Oslo, her trener vi både inne og gratis. På treningene kommer studenter som ønsker å spisse formen til konkurransen, og andre som kanskje er mest med for det sosiale, sier Jøstensen.

Den dagen Advokatbladet er til stede har mer enn femti jusstudenter funnet veien til Bislett stadion. En blanding av svette, smil og andpustne studenter møter oss i det flotte anlegget.

– Våre konkurrenter fra Bergen har hatt mange sterke løpere opp gjennom, men de siste par årene har vi hatt en formtopp, og er regjerende mestere. Vi akter å holde på den tronen en stund til, fastslår Jøstensen.

Før konkurransen, som går av stabelen i månedsskiftet mai/juni, arrangeres eget uttaksløp. Men studentene bruker tid på mer enn selve konkurransen mellom Oslo og Bergen og nevner årlig hytteturer som et annet høydepunkt.

– Lovstafetten er veldig mye mer enn selve konkurransen. Ikke alle som møter opp kan løpe stafetten, og de blir gjerne med som funksjonærer. Konkurransen er et stort høydepunkt, men en liten del av det vi driver med til daglig, sier Jøstensen med et smil.

Les mer på lovstafetten.no (Oslo) og lovstafetten.com (Bergen).

Styret i Lovstafetten ved (f.v.) leder Lars Albert Jøstensen, Åse Kveine Strand, og Thuva Askheim er ivrige pådrivere for jusstudentenes trening på Bislett stadion.
Powered by Labrador CMS