Partner Henrik Grung viser frem Kvales nye lokaler ved sjøkanten i Ålesund.
Partner Henrik Grung viser frem Kvales nye lokaler ved sjøkanten i Ålesund.

Partner valgte landskap for å lære av de yngste

– Man blir aldri utlært, og jeg blir stadig inspirert av nysgjerrigheten og appetitten til de yngre kollegaene mine, sier partner i Kvale Henrik Grung. I høst flyttet firmaet inn i splitter nye lokaler i Ålesund sentrum.

Publisert Sist oppdatert

ÅLESUND: I august flyttet Kvale inn i det moderne Pir-bygget ved sjøkanten i Ålesund sentrum. «Pir Cowork» huser både store og små virksomheter, og med restaurant og bar i første etasje har målet vært å skape en møteplass for hele Ålesund.

Partner Henrik Grung har vært med på prosessen helt siden Kvale etablerte seg i byen for to år siden.

Kvales partnere i Ålesund, Henrik Grung og Monica Sperre.
Kvales partnere i Ålesund, Henrik Grung og Monica Sperre.

– Det er veldig spennende å få være del av et pulserende fagmiljø. Næringslivet på Nord-Vestlandet er stort og internasjonalt, og industrien er eksportrettet. Ålesund er en «liten storby», og et veldig kult sted å drive advokatvirksomhet, forteller han.

Fri flyt mellom Oslo og Ålesund

Pir-bygget sto ferdig i sommer, og Kvale har selv fått være med på design og innredning av det nye kontoret.

– Her har vi store vindusflater med mye luft og lys. Det har vært viktig for oss at lokalene våre er romslige – både for å tilrettelegge for samhandling og inspirasjon, men også for å kunne ha en fri flyt av kollegaer mellom Oslo og Ålesund. Det er en stor fordel for oss å være tilknyttet en større faggruppe i Oslo, samtidig som vi har nærhet til våre klienter på Vestlandet, forklarer Grung.

For å tilrettelegge for denne arbeidsmåten, har de sørget for å bygge et flertall av store møterom og prosjektrom som kan disponeres på ulike måter.

Grung i et av multirommene med utsikt over havna i Ålesund.
Grung i et av multirommene med utsikt over havna i Ålesund.

– Vi har for eksempel et stort multirom som kan brukes i mange forskjellige settinger. Det kan settes opp som et undervisningsrom, men også som et møte- og konferanserom. I tillegg har vi mulighet til å rigge det om til et voldgiftsrom, som privat domstol. Alle møterommene kan også brukes som stillerom, der ansatte kan sitte og jobbe hvis man ønsker litt variasjon i arbeidsmiljøet.

Velger fritt mellom kontor og landskap

Grung forteller at de også har valgt å innrede en kombinasjon av cellekontorer og åpent landskap. Alle ansatte har selv fått velge hvordan de vil sitte.

– Jeg synes ikke at vi kan tvinge noen til å sitte i landskap hvis de selv opplever at de jobber bedre på et eget kontor. Likevel så ser man jo at utviklingen går i retning kontorlandskap, og jeg tror man får mulighet til å lære mye og samarbeide enda tettere hvis man sitter sammen på denne måten.

– Vi har laget et eget studio, som for eksempel kan brukes til Teams-møter med kollegaer eller klienter. Her kan man gjøre opptak, og ha presentasjonen på veggen bak seg slik at det blir et slags TV-studio, forklarer Grung.
– Vi har laget et eget studio, som for eksempel kan brukes til Teams-møter med kollegaer eller klienter. Her kan man gjøre opptak, og ha presentasjonen på veggen bak seg slik at det blir et slags TV-studio, forklarer Grung.

– Lærer av de yngste

Han har tro på en hybridløsning der man har mulighet til å bytte litt på hvor man sitter, og variere gjennom dagen etter hvilke typer arbeidsoppgaver man jobber med.

– En slik fleksibilitet tror jeg er med på å skape et godt arbeidsmiljø.

Selv har han valgt å tilbringe mesteparten av kontortiden i landskap sammen med de yngste kollegaene.

– Hvis du tror du er utlært, så er du ferdig. Vi partnere har mye å bidra med overfor de yngre, men de yngste har også mye å lære bort til oss. De har en appetitt og en nysgjerrighet som jeg lærer masse av, og som jeg stadig blir inspirert av. De har også en teknologisk innsikt som det er spennende å være vitne til. Vi utvikler oss gjennom hele karrieren, og for meg er dette en viktig kilde til lærdom, understreker Grung.

Powered by Labrador CMS