Elise Johansen har spesialisert seg innen internasjonale og nasjonale regler i klima- og miljøretten, inkludert EUs regelutvikling på området for bærekraft, klima- miljølovgivning.

KULTURTIPSET

– Musikk er «soundtracket» til livet

Fra norgestoppen i volleyball til magiske konserter og teaterforestillinger. Elise Johansen ønsker å være maksimalt til stede i nuet når hun nyter kulturlivet.

Publisert Sist oppdatert

– Det var en fantastisk tid. Vi kjempet i toppen hvert år, sier Wikborg Rein-partner, Elise Johansen.

Hun snakker om sin fortid som profesjonell volleyballspiller for Tromsø Volley, hvor hun figurerte som lagets primus motor og kaptein. I 2006 toppet hun poengligaen og ble kåret til Eliteseriens beste angrepsspiller.

Som 32-åring, da hun var 4,5 måned på vei med sitt første barn, måtte hun se seg nødt til å legge idrettskarrieren på hylla. Likevel drar hun fremdeles nytte av verdiene hun lærte av lagkulturen og idretten.

– Lagidrett er en arena for utvikling som jeg unner alle å være en del av. Det er vanvittig mye fra idrettskarrieren som jeg har tatt med meg over i arbeidslivet. Man lærer å prestere foran andre, håndtere nervøsitet, respektere hverandre og takle å gå på snørra sammen, sier hun.

Elise Johansen

Tittel: Partner

Arbeidssted: Wikborg Rein

Alder: 46

Sivil status: Gift, 2 barn

Spesialisering: Bærekraft, miljø og klima

Karpe til Fredrikstad

I senere tid er det andre impulser som preger nordlendingens kulturelle interesser. Johansen lar seg fascinere og inspirere av musikk.

– Konsertopplevelser er helt unikt. Det gir en mulighet til total tilstedeværelse. Musikk er selve soundtracket til livet, og har vært med meg hele veien, sier hun.

I fjor sommer ønsket hun å introdusere sin 13 år gamle datter til konsertlivet. I den anledning dro de sammen på en av Karpes ti konserter i Oslo Spektrum.

– Det var en magisk opplevelse. Selvfølgelig er musikken og låtene knallgode, men det er også noe med stemningen og budskapet i musikken deres som fenger. De fortalte en sterk og rørende historie, og vi lot oss rive med, forteller hun.

I sommer spilte Karpe på Idyllfestivalen i Johansens hjemby, Fredrikstad. Selv hadde hun billett, men familiens store interesse for fotball trumfet, og det ble endring i planene.

– For min del blir det landskamp med familien i stedet for, men jeg kan virkelig anbefale Idyllfestivalen, sier hun.

Magiske forestillinger i nord

– Hva gjør sterkest inntrykk på deg?

– I tillegg til musikk, er nok teater og litteratur det som beveger meg mest.

Det er særlig ett teater hun ønsker å trekke frem: Hålogaland teater i Tromsø.

– De setter opp store og kjente stykker som Les Misérables, og klarer samtidig å formidle en del av den nordnorske kulturen. Historiene blir fortalt i en form som vi nordlendinger kan relatere oss til, sier hun.

Sluker krimbøker

Elise Johansens mann, Bjørn Johansen, er den fotballspilleren som har spilt flest kamper for Tromsø IL. Nå er han trener for det norske G-16 herrelandslaget. Deres 9 år gamle sønn og 13 år gamle datter er også engasjert i ballspillet.

Hva gjelder litteratur, forteller Johansen at det alltid ligger minst én bok på nattbordet.

– Den siste boka jeg leste som gjorde inntrykk, var romanen «Lucy ved havet» av Elizabeth Strout. Den var veldig, veldig fin. Jeg vil også trekke frem Barrøy-triologien til Roy Jacobsen, som jeg ble svært overrasket over. Det jeg i utgangspunktet trodde var en litt treg bok om et øyfolk, viste seg å være helt utrolig godt skildret og skrevet.

– I tillegg har jeg alltid noen krimbøker liggende som jeg kan sluke fortløpende. Jeg har alltid et arsenal å veksle mellom.

Nitimen og interiør-podkaster

– Hører du på podkast, og kan du i så fall anbefale en?

– Jeg hører mye på podkast når jeg er ute og går tur eller kjører bil. Hver gang NRK gir ut en ny episode av «Hele historien» må jeg høre den så fort jeg har tid. De sluker jeg raskt. Ellers liker jeg godt å høre på «nitimen» og ulike podkaster om interiør.

– Hvem vil du utfordre som neste advokat ut i Kulturtipset?

– Jeg vil utfordre Jenny Sandvig, som nylig meldte overgang fra NIM til Simonsen Vogt Wiig. Hun er en utrolig flink og hyggelig dame. Jeg er nysgjerrig på hvilke kulturtips hun vil gi.

Powered by Labrador CMS