Charlotte Marie Ringkjøb og hennes datter, Fiona, på Aspmyra stadion, som har en kapasitet på over åtte tusen tilskuere.

Kulturtipset: Eventyrlysten Glimt-patriot

For advokat Charlotte Marie Ringkjøb er det kvalitet som står i høysetet når kulturlivet skal utforskes. Og god kvalitet, det finner man i Bodø - byen som stolt kan kalle seg for europeisk kulturhovedstad i 2024.

Publisert Sist oppdatert

Advokat i Advokatinord, Charotte Marie Ringkjøb, har en bred interesse for kultur, og et brennende engasjement for hjembyen Bodø. Hun trekker særlig frem byens store stolthet, Bodø/Glimt.

– Bodø/Glimts hjemmekamper er høykultur, forteller Ringkjøb, som har sesongkort på hjemmearenaen, Aspmyra stadion.

De senere årene har det vært mye å juble for blant «Glimt»-fansen, etter to strake seriegull i 2020 og 2021 og spill i europeiske turneringer.

– Deres kamper representerer ekte nordnorsk engasjement og skikkelig god fotball på internasjonalt nivå. Det er en raus og imøtekommende klubb, ikke noe snobbete greier.

Kulturhovedstad i 2024

Ringkjøb, som har en stor interesse for musikk, har særlig sansen for de gode konsertopplevelsene. De skorter det ikke på i Bodø, som er tildelt det ærefulle oppdraget om å være europeisk kulturhovedstad i 2024. Byen blir med det den første europeiske kulturhovedstaden nord for Polarsirkelen.

Charlotte Marie Ringkjøb

Tittel: Advokat

Arbeidssted: Advokatinord Kontorfellesskap

Alder: 47

Sivil status: Gift, to barn

Spesialisering: Strafferett, barn- og familierett og psykisk helsevern

– Det arrangeres festivaler av høy kvalitet her. Blant annet har vi Nordland Musikkfestuke som går fra 4. til 14. august. Profilen er i hovedsak klassisk musikk, men også andre sjangre har plass på festivalen.

– Helt på tampen av sommeren arrangeres Parkenfestivalen, som er en pop- og rockefestival hvor over ni tusen mennesker kan oppleve artister som The Prodigy, Karpe, Dagny og Lucas Graham.

Grundige forberedelser

– Hva gjør sterkest inntrykk på deg?

– Det er nok musikalske opplevelser, både med artister jeg liker fra før, men også ny musikk. I hverdagen er jeg glad i å gå på kino og se på TV, men jeg setter ikke på hva som helst. Jeg leser alltid anmeldelser av journalister jeg stoler på før jeg skal se en ny film eller TV-serie.

– Jeg er generelt opptatt av at ting jeg velger å bruke tid på, skal være av god kvalitet, uansett om det er konserter, TV-serier, mat eller vin, sier Ringkjøb.

Hun trekker spesielt frem to TV-serier som hun har hatt stor glede av den siste tiden.

– «The last of us» må være noe av det fineste jeg har sett på TV. Det er en gripende og rørende historie, med en fantastisk skildring av karakterene, som spilles av veldig gode skuespillere. Nylig så jeg også «Succession» – en veldig underholdende serie som utspiller seg i New York, sier Ringkjøb.

Stor eventyrlyst

Dette bringer henne over på egen reiselyst, spesielt over dammen til «The big apple».

– Det er byen som virkelig har alt når det kommer til kultur, estetikk og gode matopplevelser. Jeg var der for første gang for 21 år siden, og har vært der jevnlig siden. Uansett hva du har lyst til å oppleve, så finner du det i New York.

Å oppleve nye kulturer, er noe bodøværingen er svært glad i. Nylig var hun på venninnetur til Thailand, der reiseinteressen ble kombinert med en annen stor interesse; litteratur.

– Da vi var på tur, kunne jeg lese og kose meg med bøker fra morgen til kveld. Særlig liker jeg samtidsromaner som skildrer familieliv og relasjoner. Nylig leste jeg en veldig god bok som heter «Afghanerne» av Åsne Seierstad – en skildring av hverdagen i Afghanistan, fortalt fra ulike personer og perspektiver.

Øre for podkast

– Hører du på podkast, og kan du i så fall anbefale en?

– Jeg hører mye på podkast. Særlig har NRK veldig god kvalitet både på innholdet og lyden i sine podkaster. Jeg hører blant annet på «Urix på lørdag», og «Drivkraft», en podkast om kjente mennesker og deres lidenskap. Jeg er også veldig glad i «Aftenpodden», journalister med godt skjønn og artige innfallsvinkler.

– Hvem vil du utfordre til neste advokat ut?

– Kjersti Karlstrøm, advokat i SANDS Tromsø. Hun er en drivende dyktig advokat, kokk, vinkjenner og kommende forfatter. Ei artig dame som helt sikkert har mange gode tips å dele.

Powered by Labrador CMS