Ifølge VGs politiske redaktør Hanne Skartveit skal Toril Marie Øie være den største favoritten til å få jobben. Foto: Monica Kvaale

Disse vil bli høyesterettsjustitiarius

To nye navn på søkerlisten.

I tillegg til de seks som er kjent fra før, har den «profesjonelle» jobbsøkeren Thorbjørn Gaarder (60) søkt på embetet, samt jusstudent Per Olaf Nordal (43) fra Sandefjord. For øvrig inneholder den offisielle søkelisten ingen overraskelser. Foruten de fire høyesterettsdommerne Jens Edvin A. Skoghøy (60), Karl Arne Utgård (64), Toril Marie Øie (55) og Arnfinn Bårdsen (49), søker dekan ved Universitetet i Oslo Hans Petter Graver (60) og advokat Anders Ryssdal (60) på stillingen.

Thorbjørn Gaarder har for øvrig søkt på omtrent alt som er av ledige toppstillinger de siste årene. Dagbladet skrev i 2013 at han blant annet har søkt på stillingene som politimester i Oslo,skattedirektør, finansdirektør, direktør ved Universitetet i Oslo, ekspedisjonssjef i Nærings- og handelsdepartementet, og sjef for Domstoladministrasjonen. «Jeg vil bare ha meg en ny jobb, jeg», sa den jusutdannede Gaarder (57) til Dagbladet. Justisdepartementet tar sikte på at stillingen besettes fra 1.mars, når Tore Schei går av for aldersgrensen.

Ifølge VG, er Toril Marie Øie den som ligger best an til å få jobben. «Han som av mange anses som den mest briljante juristen, høyesterettsdommer Arnfinn Bårdsen, er også den som fremstår som aller ivrigst når det gjelder å la internasjonale lover veie tyngst. Og han er blant dem som synes å ha et sterkt ønske om at Høyesterett skal skape ny rett – altså drive politikk.

Jusprofessor Hans Petter Graver regnes for å stå på motsatt side. Han er ønsket av mange av dem som mener Høyesterett i mindre grad skal skape ny rett, og i større grad være opptatt av hva lovgiver faktisk har ment. Den største favoritten, Toril Marie Øie, er trygt plassert i midten», skriver politisk redaktør Hanne Skartveit.

 

Powered by Labrador CMS