I England opplever flere advokater at arbeidsgiveren nå tilrettelegger for mindre pendling.

Over halvparten av Storbritannias største advokatfirmaer tilbyr advokatene hjemmekontor flere ganger i uken

I London kan normen etter pandemien bli at advokater jobber maksimum én eller to dager i uken på kontoret. Allerede nå har en rekke firmaer en fleksibilitet andre bare kan drømme om.

Publisert Sist oppdatert

I en undersøkelse fra The Lawyer (saken krever innlogging) kommer det frem at 57 av Storbritannias 100 største advokatfirmaer har gått over til å tilby en mer fleksibel arbeidshverdag med hjemmekontor for sine medarbeidere.

I 24 prosent av de 100 firmaene er det helt opp til den enkelte hvor man jobber fra.

Vokser med hjemmekontor

Ledende firmaer som Setfords, Keystone og Gunnercooke har lenge ledet an i utviklingen, og gitt medarbeiderne sine muligheten til å jobbe hjemmefra.

Keystones startet med hjemmekontor lenge før koronapandemien rammet verden. Firmaets forretningsmodell går ut på at ansatte skal jobbe hjemmefra uten et fastsatt mål for fakturerbare timer, med i stedet får en prosentandel inntektene arbeidet deres generer.

Firmaet har på ti år økt omsetningen fra 11 millioner pund til 55 millioner pund, og er i dag et av UKs 70 største advokatfirmaer. I 2020 ble det også kåret til årets advokatfirma i The Lawyer Awards.

Også når det gjelder ansatte har firmaet vokst fort de siste par årene, fra 288 medarbeidere i 2019 til 413 ansatte i år, skriver The Lawyer.

Fifty-fifty kontor og hjemme

I advokatfirmaer som Clifford Chance, Freshfields og Norton Rose Fulbright forventer ledelsen at advokatene tilbringer om lag halvparten av arbeidstiden på kontoret.

DLA Piper, Hogan Lovells og Slaughter og May har gått for en løsning der medarbeiderne må være på kontoret tre dager i uken.

Firmaer som Clyde & Co, Simmons & Simmons og Travers Smith er det minst to dager i uken på jobb som gjelder.

I noen advokatfirmaer, som Pinsent Masons, DAC Beachcroft, RPC og TLT kan medarbeiderne jobbe fra hvor som helst i verden, så lenge klientens forventninger oppfylles.

I London brukte befolkningen gjennomsnittlig en time og tjue minutter pr. dag på å komme seg til og fra jobb i 2018, skriver nettstedet Tuc.org.

En norsk undersøkelse fra i fjor høst gjennomført av Kantar og HR Norge gjengitt av Dagens perspektiv, viser at hjemmekontor sparte de ansatte for gjennomsnittlig tre og en halv time reisetid hver uke, og at de som har hjemmekontor jobber 42 minutter mer hver uke enn det de gjorde på kontoret.

Powered by Labrador CMS