– Hos oss har vi en bærekraftsgruppe og en AI-gruppe der de yngre deltagerne er viktige og bidrar med mye kompetanse, sier Lotte Lundby Kristiansen.
– Hos oss har vi en bærekraftsgruppe og en AI-gruppe der de yngre deltagerne er viktige og bidrar med mye kompetanse, sier Lotte Lundby Kristiansen.

REKRUTTERING

– Merker en større uro i bransjen

Halvorsen & Co opplevde at markedet ble tappet for talenter. Nå har firmaet tatt grep for å rekruttere bedre og beholde flere. Det har gitt resultater.

Publisert Sist oppdatert

I antall hoder er Halvorsen & Co det største advokatfirmaet på Romerike og i Follo. Firmaet har avdelinger for forretningsjuss og for privatkunder, i tillegg til landets mest spesialiserte fagmiljø innenfor personskade.

I dag teller virksomheten sju partnere og 24 advokater og fullmektiger, og ambisjonen er videre vekst.

For å få til det, har Halvorsen & Co tatt grep for å sikre en bedre posisjon i kampen om de beste hodene – og for å redusere risikoen for å miste dem.

– Vi som arbeidsgivere må være mye mer bevisste på hvordan vi fremstår som firma. I rekrutteringsprosesser får vi for eksempel en del andre spørsmål enn vi gjorde for bare få år siden, gjerne knyttet til arbeidsmiljø, bærekraftsprofil og fleksibilitet, forteller managing partner Lotte Lundby Kristiansen.

– Den nye generasjonen er oppegående unge mennesker som virkelig er bevisste på hvordan de lever livene sine. Vi er ikke bekymret for rekrutteringen ennå, men vi merker en større uro i bransjen. Jeg tror det kommer til å skje flere endringer etter hvert. Ikke over natta, men over tid. De unge medarbeiderne presser det frem.

– Må ta vare på alle

Da Advokatbladet intervjuet Halvorsen & Co i mars 2023, la ikke partnerne skjul på at den største utfordringen var å finne de riktige menneskene og å beholde dem.

Siden den gang har firmaet snudd om på mye. Ny managing partner på toppen, mer tid til ledelse, tettere oppfølging av talentene, kontinuerlig kompetanseheving i ledergruppen, mer fokus på å synliggjøre firmaets verdier – samt å etterleve disse – mer fokus på arbeidsmiljø, tilbakemeldinger, psykologisk trygghet og ansvarsfordeling nedover i firmaet.

Effekten har vært god, ifølge Kristiansen.

– Man må gjenspeile kravene som stilles fra nye advokater. Grunnverdiene våre må sitte i veggene, og vi må levere på dem. Man må ta vare på alle. Både de ansatte, men også partnerne. Vi må være et reelt forbilde for hva det vil si å jobbe på toppen i vår virksomhet. Det kan ikke bare være ord. Man må vise, slår Kristiansen fast.

– Ledelse ikke en bioppgave

Særlig var ledelse viktig da Halvorsen & Co gjorde endringer i forretningsmodellen.

– Ledere må ha tid til å drive med ledelse. Det er en jobb man må innse at krever ressurser, og det skal ikke være en bioppgave på siden. Da må man også gi fra seg større og spennende oppdrag til yngre medarbeidere, lære dem opp og følge dem tett, fremfor å «pushe» alle timene selv.

Selv om det er utfordrende, mener Kristiansen det er positivt at advokatbransjen utfordres med nye krav.

– Det er på tide at vi ser på dette med nye briller. Tenk hvilket arbeidsmiljø man kan få med medarbeidere som virkelig jobber i tråd med firmaets egne verdier.

Liten, men stor

Høsten 2022 kjøpte Halvorsen & Co advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen. Et av håpene, er at større virksomhetsmuskler vil bidra positivt i rekrutteringsarbeidet på sikt.

– Det faglige nivået vårt, særlig på personskade og forretningsjuss, har økt, og det håper jeg vi kan høste frukter av innenfor rekruttering etter hvert. Man må være god på fag, og man må være spisset, sier Kristiansen.

Skal man gjøre endringer i et advokatfirma, kan det lønne seg ikke å være så store, tror hun.

– Det er noe av det som er spennende ved å jobbe her. Vi er små nok til at vi kan forandre oss raskere, men vi er likevel store nok til at vi er et solid maskineri. Jeg tror også det er en fordel at alle de ansatte, i en virksomhet som vår, er tettere på ledelsen enn i langt større virksomheter. Det gjør det enklere for dem å komme med innspill kontinuerlig – noe de gjør.

 

Powered by Labrador CMS