I forrige uke startet Peter Lenda i Grette.
I forrige uke startet Peter Lenda i Grette.

Grette henter inn Sopra Sterias juridiske direktør som ny partner

Peter Lenda blir Grettes syvende nye partner-tilskudd på kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Peter Lenda tiltrådte som partner i Grette 1. oktober 2020.

Han kommer fra stillingen som juridisk direktør for Sopra Steria, og har jobbet dedikert med IKT-rettslige problemstillinger i over 20 år, opplyser firmaet.

Lenda har lang erfaring fra både leverandørsiden og kundesiden, og har unik innsikt og forståelse for interne vurderinger i IT-miljøene i Norge, ifølge Grette.

Managing partner Jacob S. Bjønnes-Jacobsen gleder seg over å ha nye tilskudd på plass.
Managing partner Jacob S. Bjønnes-Jacobsen gleder seg over å ha nye tilskudd på plass.

Annerledes bakgrunn

Managing partner Jacob S. Bjønness-Jacobsen er begeistret over å ha Lenda på plass.

- Hans faglige kapasitet og brede erfaring er veldig bra for Grette, og dermed for våre klienter. Det er så klart krevende å flytte seg fra én stol til annen, men det gir fordeler også. Peter har lang fartstid og har hatt alle roller i forhandlinger om store IT-prosjekter. Det gir forståelse og perspektiv. Og det er viktig for gode advokater. Med erfaring fra tilsyn, bank og consulting, bringer han førsteklasses IKT- og personvernkompetanse til bordet. Vi får et solid team, og det er godt i det krevende markedet vi har nå, sier Bjønnes-Jacobsen til Advokatbladet.

Som Advokatbladet tidligere har omtalt, har Grette hatt flere utskiftninger i sin partnerstab den siste tiden, ikke minst da fem arbeidsrettsadvokater dro til Hjort.

Flere nye

Hittil i år har firmaet fått inn syv nye partnere; Anders Myhre (bygg og anlegg), Thorkil Aschehoug (arbeidsrett), Kari-Ann Mosti (avgift), Anders Nordli (skatt), Øyvind Bjørndal (M&A og prosedyre) og nå altså Peter Lenda (IKT), og Kristian Korsrud (eiendom).

- Alle sammen er strategiske rekrutteringer basert på Grettes bransjeinnretning, kretsende rundt grunnleggende infrastruktur innen bygg og anlegg, eiendom, finans og forsikring, teknologi, industri og energi, sier Bjønnes-Jacobsen.

- Er det noen nye advokater på vei inn også, eller har dere hentet de dere skal?
- Vi har noe på gang, ja - men ingenting er klart før alt er klart, sier Bjønnes-Jacobsen.