Finansdirektør Morten Baltzersen.

Finanstilsynet vil forby egne tilleggsfordeler til kunder som kjøper eller bruker kreditt

«(...) et slikt forbud vil gi forbrukeren større valgfrihet og legge til rette for mer velinformerte, rasjonelle valg ved kredittopptak. Det vil også bidra til bedre beskyttelse av sårbare forbrukere (...)»

Finanstilsynet har utarbeidet et nytt forslag til forbud, som hindrer foretak fra å lokke til seg kredittkunder ved salg av tilleggsfordeler som kun kan oppnås ved kjøp av kredittavtale eller bruk av eksisterende kreditt.

Etter forslaget skal man kun kunne tilby tilleggsfordeler til kredittkunder dersom disse også tilbys til kunder som ønsker å betale med debetløsninger.

«(...) et slikt forbud vil gi forbrukeren større valgfrihet og legge til rette for mer velinformerte, rasjonelle valg ved kredittopptak. Det vil også bidra til bedre beskyttelse av sårbare forbrukere fordi reguleringen er egnet til å skape større bevissthet om kredittvilkår og kostnadene knyttet til kortbruken», skriver Justis- og beredskapsdepartementet.

Reiseforsikring, bonuspoeng hos flyselskaper, rabatter i butikker og såkalt «cashback» er typiske fordeler som tilbys ved kjøp eller bruk av usikret kreditt.

Les mer om høringsforslaget her!

Powered by Labrador CMS