Kristoffer Sivertsen var statssekretær i Solberg-regjeringen fra 2019 til 2020.
Kristoffer Sivertsen var statssekretær i Solberg-regjeringen fra 2019 til 2020.

Elden-advokat inn i sentralstyret i Fremskrittspartiet

Kristoffer Sivertsen (33) vil blant annet kjempe mot reversering av domstolsreformen og for færre lover og regler. - Vi må ta samfunnet fremover, ikke bakover, sier han.

Publisert Sist oppdatert

- I arbeidet som advokat ser jeg hvordan vanlige folk og bedrifter må forholde seg til mange komplekse og til dels uforståelige bestemmelser og reguleringer. Når det er slik at nesten uansett hva problemet er, så er svaret til norske politikere flere reguleringer. Det synes jeg er en uting, sier Kristoffer Sivertsen til Advokatbladet.

Sivertsen var statssekretær i Solberg-regjeringen for justisminister Jøran Kallmyr fra 2019 til Frp gikk ut av regjering i januar 2020. Han er både jurist og siviløkonom.

Han har siden sittet i kommunestyret i Stavanger, og jobbet som partner ved Eldens Stavanger-kontor.

Han jobber blant annet med forretningsjus, arbeidsrett og strategisk rådgivning i Elden.

- Burde kutte lovsamlingen i to

Generelt mener han at politikere bør ha større tillit til at innbyggerne og bedriftene kan foreta de beste valgene, uten innblanding fra stat og kommune.

- Jeg husker på jussen at jeg tenkte at den gamle røde lovsamlingen burde kuttes i to. Jo lengre jeg har jobbet som advokat, dess mer overbevist har jeg blitt om at vi har alt for mange lover og regler i dette landet. Tenk på alle som ikke er jurister eller advokater, og som skal forholde seg til dette, sier Sivertsen.

På Frps landsmøte før helgen ble Sivertsen valgt inn som sentralstyremedlem. Sentralstyret består av partileder Sylvi Listhaug og de to nestlederne Ketil Solvik-Olsen og Terje Søviknæs, og seks sentralstyremedlemmer og fire varamedlemmer, samt en representant fra FpU og én fra stortingsgruppen.

- Jeg er utrolig takknemlig for tilliten fra partimedlemmer over hele landet, og gleder meg veldig til å være en del av sentralstyret til Frp, sier Sivertsen.

Mener reformen styrker distriktene

I sin tale til landsmøtet kritiserte han Senterpartiet og justisminister Emilie Mehl for å ville reversere domstolsreformen.

- Nesten uten unntak hylles reformen av dem det gjelder. Reformen har gitt raskere behandling av saker og større og sterkere fagmiljøer, som både Advokatforeningen og dommerne er fornøyde med, sa han.

- Jeg har en melding til Mehl: Hvis vi skal fremme distriktene, så gjør vi det ikke med å svekke tilbudet og kvaliteten til innbyggerne. Det gjør vi med å styrke tilbudet og øke kvaliteten der folk bor, sa Sivertsen.

Han trakk frem tidligere Dalane tingrett i Egersund som et eksempel.

- Den sto bokstavelig talt på randen av nedleggelse. Med et lokale som måtte stenges ned fordi det ikke var forsvarlig, en sorenskriver som selv ville legge ned tingretten, og en ung dommerfullmektig som måtte håndtere barnesakene, som dommerfullmektiger andre steder ikke engang får lov til. Det er jo dette justisministeren vil tilbake til. At rettssikkerheten til foreldre og barn, skal svekkes, ikke styrkes som Fremskrittspartiet ønsker, sa Sivertsen.

Etter domstolsreformen har Dalane rettssted blomstret og fått nytt liv som del av den større Sør-Rogaland tingrett, fortsatte han.

Powered by Labrador CMS