Kristoffer Sivertsen skrev masteroppgave om innovasjon i advokatbransjen og har advokatbevilling.
Kristoffer Sivertsen skrev masteroppgave om innovasjon i advokatbransjen og har advokatbevilling.

Oppfordrer etterfølgeren til å møte advokatfirmaer og akademia i advokatlov-arbeidet

Kristoffer Sivertsen har til nå hatt mye av ansvaret for regjeringens arbeid med den nye advokatloven. Han håperen etterfølgeren vil lytte til innspill fra aktørene i det videre arbeidet med ny advokatlov.

Publisert Sist oppdatert

Da Fremskrittspartiet mandag bestemte seg for å gå ut av regjering, betydde det samtidig slutten på Kristoffer Sivertsens (Frp) tid som statssekretær i Justisdepartementet.

Nå ser 31-åringen fra Stavanger frem til å flytte hjem igjen til Rogaland - med mindre han får en spennende jobbmulighet et annet sted.

- Nå skal jeg bruke tiden fremover til å nullstille meg fra statssekretærrollen, og peile ut fremtiden. Jeg har forskjellige muligheter fremover, og vil ikke utelukke å fortsette som advokat, sier Sivertsen, som har advokatbevilling, og også en siviløkonomutdannelse.

Opptatt av legal tech

Sivertsen skrev masteroppgave om innovasjon og legaltech i advokatbransjen, og har hatt spesielt fokus på arbeidet med advokatlov.

- Selvfølgelig er det vemodig ikke å få fullført det arbeidet. Jeg håper jeg har klart å bidra til et større fokus på legaltech, både innenfor departementet og utad, og har forsøkt å være en god ambassadør for å få til en fremtidsrettet advokatlov. Jeg skulle selvfølgelig ønske jeg kunne ha fullført det arbeidet, sier Sivertsen.

– Hva blir din etterfølgers viktigste oppgave i arbeidet med advokatlov?

– Å sørge for at den nye lovgivningen tåler tidens tann, og ikke står i veien for innovasjon, og dem som vil satse på det som er litt annerledes. Vedkommende må forstå behovene i bransjen, og bør på eget initiativ møte enkeltaktører, og akademia, slik jeg har gjort. Det handler om å lage et robust regelverk i en bransje som til nå har vært konservativ, understreker Sivertsen.

Jurister inn

Før han ble statssekretær i fjor hadde Sivertsen opparbeidet seg erfaring som skattejurist og advokatfullmektig i Visma, og som advokat i LIGL advokater, der han blant annet jobbet med arbeidsrett.

Som Advokatbladet har omtalt, blir Lars Jacob Hiim (H) ny statssekretær for Monica Mæland i Justisdepartementet. Han følger Mæland fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Hiim arbeidet i starten av sin karriere som advokatfullmektig i SANDS, og er gift med avtroppende arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

Thor Kleppen Sættem (H), som også var statssekretær under Jøran Kallmyr, forblir i sin statssekretærrolle i Justis- og beredskapsdepartementet.

Powered by Labrador CMS