Bjørnar Alterskjær og Katrine Sontum.

Haavind og CMS Kluge bryter opp «de fem store» i fersk Prospera-undersøkelse

Prospera har kåret landets mest attraktive advokatfirma blant studenter. Kåringen toppes av Thommessen, men på delt andreplass ligger både Haavind og Wikborg Rein. Wiersholm blir nummer tre, og CMS Kluge havner på fjerdeplass.

Publisert Sist oppdatert

Prospera har gjennomført intervjuer med 270 jusstudenter i Norge. På bakgrunn av disse har det igjen blitt kartlagt hvilket advokatfirma studentene helst vil jobbe i.

I forrige uke toppet Thommessen både Prospera-undersøkelsen hvor firmaene rangeres av klientene, samt Chamber Europes kåring av årets norske advokatfirma.

I kategorien for «Overall performance» er det Thommessen som også kommer best ut i studentenes rangering, men på delt andreplass ligger Haavind og Wikborg Rein. Tett bak følger Wiersholm og CMS Kluge blir nummer fire. Der vi ofte får se «de fem store» på topp, bryter altså både Haavind og CMS Kluge opp monopolet.

Stolte av verdiene og arbeidsmiljøet

COO i Haavind, Katrine Hverven Sontum, mener resultatene i undersøkelsen reflekterer den gode kulturen i advokatfirmaet.

Katrine Sontum.

- Vi har en ambisjon om å ha de mest fornøyde ansatte innen vår bransje, og opplever stor interesse fra både studenter og andre kandidater som ønsker å jobbe hos oss. Vi går frem og scorer høyt innenfor en rekke kategorier i undersøkelsen. Det er særlig hyggelig at vi får toppscore på områder som er viktige for oss, som social environment, professional development, CSR og encourages equality. Vi er stolte av verdiene og arbeidsmiljøet vårt, sier hun.

CMS Kluge-mp Bjørnar Alterskjær er takknemlig for den gode plasseringen.

- Vi jobber hver dag for å gjøre CMS Kluge til det beste stedet å jobbe som advokat. Det er derfor hyggelig å høre at jusstudentene har et godt inntrykk av selskapet, og vi håper mange av dem begynner hos oss når de er ferdige med studiene, sier han.

- Verdifullt å se hva studentene ønsker

Det er veldig stas for oss med en så hyggelig tilbakemelding fra studentene, sier Thommessens HR-sjef, Anne Bogen.

Anne Bogen.

- Vi jobber hver dag for å være et firma med et inkluderende og raust arbeidsmiljø. I tillegg er det viktig for oss å legge til rette for utvikling gjennom ThommessenSkolen og at man fra starten av som fullmektig er med i spennende prosjekter sammen med resten av teamet. I de siste årene har vi også hatt mye fokus på å sette standarden for fremtidens forretningsadvokatfirma gjennom å gjøre nye ting sammen, forteller hun.

- Vi ønsker å være den foretrukne arbeidsgiveren for morgendagens forretningsadvokater. Derfor er det også verdifullt for oss å se hva studentene ønsker og mener at Thommessen skal bli bedre på.

Powered by Labrador CMS