Norge feiret europeisk advokatdag

Publisert

European Lawyers Day markeres i dag over hele Europa med ulike arrangementer som setter fokus på personvern.

Advokatforeningen her hjemme arrangerte i morges et seminar om advokater og personvern på børs i anledning advokatdagen.

- Lignende seminarer arrangeres over hele Europa i dag, sa generalsekretær Merete Smith da hun ønsket velkommen til frokostseminar i Juristenes Hus i Oslo.

European Lawyers Day arrangeres på Menneskerettdagen den 10.desember.

Den europeiske advokatdagen markeres for å "feire advokaters fellesverdier og deres rolle i sivilsamfunnet for å fremme rettssikkerhet", heter det fra initiativtageren CCBE (Council of Bar and Law Societies of Europe).

Det er i år første gang advokatdagen arrangeres.

Personvern står i fokus blant advokater over hele Europa i dag, ettersom retten til privatliv og beskyttelse av privat informasjon er den menneskeretten som generelt er mest presset av massiv statlig overvåking. "Når rettigheter krenkes, blir borgernes tillit til rettssikkerheten svekket. Vår samfunnsrolle som advokater er å opprettholde og forsvare rettssikkerheten", skriver CCBE.

I Oslo snakket advokat Siv Owing Maanum og senioradvokat Kirill Miazine fra Føyen om endringene i personvernreglene som vil komme når EUs nye forordning trer i kraft, regler som trolig blir vedtatt i midten av april neste år.

Krav om internkontroll og personvernombud, krav til sikker informasjonsutveksling og lagring, og ulike nettsky-løsninger var blant temaene som Føyen-advokatene fokuserte på. Advokatbladet kommer med en reportasje fra seminaret i vår januar-utgave.

Statlig overvåking var tema for dagen både i Belgia, Kroatia, Frankrike, Polen og i Portugal, mens man i Spania brukte dagen til å diskutere tortur og umenneskelig behandling av innsatte, samt brudd på klienters psykiske integritet i offentlige tjenester.

Se en fullstendig oversikt over alle europeiske arrangementer på the European Lawyers Day her.

 

- Føyen har det største personvernmiljøet i norsk advokatbransje, sa Føyenadvokatene Siv Owing Maanum og Kirill Miazine.
Powered by Labrador CMS