Advokatene Marcus Indrevær (t.v.), Morten Grønvigh og Jonas Tjersland har nå slått seg sammen for å starte et nytt advokatfirma i Oslo. Foto: Advokatfirmaet Grønvigh, Tjersland & Indrevær DA
Advokatene Marcus Indrevær (t.v.), Morten Grønvigh og Jonas Tjersland har nå slått seg sammen for å starte et nytt advokatfirma i Oslo. Foto: Advokatfirmaet Grønvigh, Tjersland & Indrevær DA

Nytt advokatfirma kaster seg på blå bølge

To forretningsadvokater og en tidligere journalist har gått sammen for å lage et nytt advokatfirma som skal ta opp kampen om det maritime markedet.

Publisert Sist oppdatert

Marcus Indrevær (49), Morten Grønvigh (48) og Jonas Tjersland (39) er utbryteradvokatene som har gått sammen om å lage et nytt firma rettet mot den blå og maritime jussen.

- Vi tror det er et marked for å satse tyngre inn mot de maritime bransjene som vi kjenner godt. Norsk økonomi er friskmeldt, og olje- og offshorebransjen har fått seg et løft etter oljekollapsen. Samtidig skal vi naturligvis jobbe bredt med forretningsjuridiske spørsmål, sier advokat Morten Grønvigh til Advokatbladet.

- Vår opplevelse er at vi som en mindre aktør har en annen kraft og tilgjengelighet som våre kunder setter pris på, kall oss gjerne et boutique-firma. Teknologi og nye måter å arbeide på gjør også at en del funksjoner blir overflødige, og dermed har vi fleksibiliteten selv om vi er små, supplerer Jonas Tjersland.

Tradisjonell shipping, offshore og havbruk

Tjersland har en lang karriere som VG-journalist bak seg før han gikk over til advokatbransjen i 2016. Marcus Indrevær har på sin side satset på shipping og finansiering gjennom selskaper som Wikborg Rein, Simonsen Vogt Wiig og DLA Piper, mens Morten Grønvigh har mange års erfaring med corporate finance fra selskaper som blant annet SANDS og Hammervoll Pind.

Nå driver de altså Advokatfirmaet Grønvigh, Tjersland & Indrevær DA.

- Vi ser et tydelig marked inn mot både tradisjonell shipping, offshore og havbruk. I tillegg kommer en rekke leverandører og andre som på en eller annen måte er knyttet til såkalt blå næring. Vi har flere innfallsvinkler til bransjen som vi vet gir noe ekstra til våre kunder. Og som uavhengig aktør står vi fritt til å kunne samarbeide med andre spesialister og slik sett hente inn de beste samarbeidspartnerne for våre klienter når det trengs, sier Marcus Indrevær.

Tar med erfaringer fra journalistikken

Tjersland mener det er interessant å ta med seg erfaringene fra journalistikken inn i advokatbransjen. Klima, politikk, olje og energi var blant stoffområdene han skrev mest om under sin tid i VG.

- Jeg ser ofte fordeler med å ha erfaring fra en bransje som våre kunder må forholde seg til i jevne og ujevne mellomrom. Strategisk rådgivning er et satsingsområde for oss, sier han og forteller at det ferske advokatfirmaet ikke har låst seg mot den maritime bransjen.

- Hos oss er døren åpen. Oppstartsscenen i Norge er spennende, og siden vi er gründere selv, er det givende å hjelpe andre gründere i en avgjørende fase. For eksempel på finansieringssiden må gründere tidlig ta avgjørelser som får store konsekvenser senere. Dessuten har vi allerede et bredt kundegrunnlag som vi vil jobbe videre med, sier den tidligere journalisten.

Powered by Labrador CMS