Berit Reiss Andersen brukte den lange flyturen fra Norge til Australia på å omstille seg fra fredspris til IBA.

Berit Reiss Andersen om fredspris-responsen: - Ikke hørt noe fra landene som forsvarer atomlagere

Leder av nobelkomiteen Berit Reiss Andersen har fått mange positive tilbakemeldinger på fredsprisen fra vanlige folk, men fra andre steder er det stille.

SYDNEY: Advokaten er i kraft av sitt verv i International Bar Association (IBA) denne uken i Sydney på den årlige IBA-konferansen. Dit kom Reiss Andersen nærmest rett fra kunngjøringen av Nobel fredspris 2017, som i år skal gå til Den internasjonale kampanjen mot atomvåpen, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN).

- Organisasjonen får prisen for sitt arbeid med å påpeke de katastrofale humanitære konsekvensene av enhver bruk av atomvåpen og for sin banebrytende innsats for å få til et traktatfestet forbud mot slike våpen, uttalte Reiss-Andersen under offentliggjøringen forrige uke.

Når Advokatbladet møter Reiss Andersen i Sydney fredag kveld kan hun fortelle om god respons etter å ha kommet med nyheten.

- Folk flest er imot atomvåpen, og ønsker en atomvåpen-fri verden. Men det er stater og statsledere som forsvarer atomvåpenlagre. De har jeg ikke fått så mange tilbakemeldinger fra, sier Reiss Andersen.

Se hele intervjuet under!

https://vimeo.com/238079668

- Skulle du ønske deg større støtte fra norske myndigheter?

- Norge har inntatt samme standpunkt som de andre NATO-allierte. Jeg har sagt hele veien at Norge i likhet med andre atomstater og deres allierte har en forpliktelse etter ikke-spredningsavtalen for å arbeide for en nedrustning, slik at standpunktet om ikke å slutte seg til forbundsavtalen er et midlertidig standpunkt, påpeker Reiss Andersen.

Advokatforeningens representanter (f.v.) Merete Smith, Berit Reiss Andersen og Kjersti Ringdal klare for avslutningsfest etter mange innholdsrike dager på IBA-konferansen i Sydney.
Powered by Labrador CMS