– Jeg er stolt av hvor engasjert kretsens medlemmer var under årsmøtet, sier leder for Troms krets, Kathrine Jakobsen. Foto: Thea N. Dahl

Vil gi fra kretskassa til veldedighet

Tromsø krets har store summer på bok, og vil nå dele ut penger til veldedighet.

Publisert

TROMSØ: I kretskassen til Troms krets ligger det om lag 250.000 kroner, og årsmøtets heteste tema ble forvaltningen av disse.

– Her var det mer engasjement enn vanlig. Det var mange meninger og mange som hadde noe de ville si, særlig rundt veldedighetsspørsmål, forteller Kathrine Gry Jakobsen, leder for Troms krets, som i mars gjennomførte sitt første årsmøte som kretsleder.

– Troms krets har en forholdsvis høy egenkapital som står og vokser, og vi har lyst til å dele av dette til organisasjoner som trenger det, slik som eksempelvis Gatejuristen. På årsmøtet kom det tydelig frem at foreningen ønsker å gi en del penger til veldedighet, og det ble nærmest enstemmig enighet om at styret skulle ta dette videre, sier Jakobsen.

Totalt var det rundt 50 av Troms krets’ medlemmer som deltok på middagen etter årsmøtet.

– Vil engasjere oss

Hvert år betaler kretsmedlemmene i Troms rundt 600 kroner i kontingent, noe som totalt tilsvarer drøye 101.000 kroner i året i inntekt til kretsen.

Hvem som skal få nyte godt av pengene – og hvor mye som skal gis bort - er foreløpig ikke avklart.

– Det har vært tendens at man har vært forsiktig med pengebruk, en årsak er trolig at styret kun består av tre medlemmer. Derfor er det fint å bli enig med kretsen i fellesskap om rammene og hvor mye man skal sitte igjen med som sikkerhet, sier Jakobsen.

Drøye 50 av kretsens 169 medlemmer deltok på årsmøtet, som brukte en drøy halvtime på diskusjonen rundt donasjoner til veldedige formål.

– Flere tok til orde for at vi må vise at vi engasjerer oss bredere enn bare i oss selv, forteller kretslederen. Selv om det ikke er snakk om å gi bort flere millioner, er det nok egenkapital til å gjøre en liten forskjell for lokale tiltak.

Unik mulighet

Jakobsen har sittet i lederstolen for Troms krets i et år, og er klar på at vervet byr på unike muligheter.

– Et tilbud om å bli kretsleder er noe man ikke kan si nei til. Man får innsikt i advokatyrket på en helt annen måte og blir invitert med på mange spennende prosjekter.

YA vil skape liv

Viktoria Hauan er leder for Yngre advokater i Troms.

Like før årsskifte i fjor fikk Yngre advokater i Troms nytt styre, og siden den gang har de blant annet holdt flere sosiale arrangementer kalt «afterwork», samt et sprengfullt kurs om digital hovedforhandling. Fremover tar de sikte på å arrangere enda flere kurs, noen også i samarbeid med andre YA-kretser. Målet, ifølge YA-leder i Troms Viktoria Hauan, er å skape enda litt mer liv i YA Troms fremover.

«Når vinen går inn, går vettet ut»

I etterkant av årsmøtet var det duket for middag på Ishavshotellet, friskt plassert på kaia i Tromsø med slående utsikt mot Ishavskatedralen.

I tillegg til et par sanger fremført av tilstedeværende medlemmer ved bordet, stilte også musiker Julie Alapnes Normann opp og fremførte to sanger på fela si.

Avslutningsvis takket Viktoria Hauan, YA-leder i Troms, for maten som kveldens eneste formelle taler.

– Middagen går nå over i fest, og det er noe som heter «når vinen går inn, går vettet ut». I all beskjedenhet kan vi si at det er så mye vett i dette rommet at vi kan ta sjansen på et glass til.

Powered by Labrador CMS