Thomas K. Svensen er managing partner i BAHR. Foto: Erik N. H. Krafft
Thomas K. Svensen er managing partner i BAHR. Foto: Erik N. H. Krafft

BAHR kåret til det gjeveste arbeidsstedet i advokatbransjen

I årets Universum-undersøkelse gjort blant yrkesaktive jurister, er det flere advokatfirmaer som utmerker seg.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom tretti år har Universum kartlagt de 100 mest attraktive arbeidsgiverne innen ulike kategorier i ulike land verden over.

I vår skrev Advokatbladet om Universum-kåringen av hvilke arbeidssteder jusstudentene higer mest etter å bli ansatt hos. Da var det Wikborg Rein som kom best ut blant advokatfirmaene.

I høstens undersøkelse er det de yrkesaktive juristene som har svar. Under kategorien «Law», som består av 59 arbeidsgivere, finner vi BAHR som best plasserte advokatfirma på en delt 13. plass med Skatteetaten og Statsadvokatembetene. Wikborg Rein ligger i denne omgang på en 17. plass.

- Først og fremst er det hyggelig. Det tyder på at vi oppfattes som en attraktiv arbeidsgiver og anerkjennes for vårt faglige nivå. Det gir motivasjon i vårt arbeid med å stadig fornye oss og sørge for at vi til enhver tid er relevante i markedet, sier BAHR-mp Thomas K. Svensen til Advokatbladet.

- Forretningsadvokatbransjen har en jobb å gjøre

Samtidig påpeker Svensen at en 13. plass er et stykke ned på listen.

- BAHR - og forretningsadvokatbransjen generelt - har i mine øyne en jobb å gjøre. Vi må få bedre frem at det å være forretningsadvokat er faglig utfordrende og spennende. Vi jobber med mange av de store sakene som preger nyhetsbildet, og i tett samarbeid med våre klienter bidrar vi til innovasjon og verdiskaping i norsk nærings- og samfunnsliv. Ikke minst er rollen som «trusted advisor» for bransjeledende aktører nokså unik, sier han.

I Universum-undersøkelsen blant jusstudentene havnet det best plasserte advokatfirma allerede på 3. plass over ønskede arbeidssteder. Blant arbeidstakerne dukker ikke BAHR opp før ti plasser ned. Svensen tror årsaken er mangefasettert.

- Vi må uansett tilstrebe større attraktivitet blant yngre arbeidstakere som undersøkelsen omfatter. Dette har nok også en side til bedre å synliggjøre hva vi som forretningsadvokater har å tilby. For øvrig er oppgavene i norsk offentlig sektor både mange og interessante.

Flest vil jobbe i politiet

Totalt er det over 10.000 arbeidstakere som har respondert på undersøkelsen, og for juristene som har svart, er det gjevest å jobbe i politiet. Like bak følger tingrettene, Utenriksdepartementet og DNB.

Justisdepartementet ligger på 7. plass, Regjeringsadvokaten på 9. plass og Høyesterett på 12. plass.

BAHR og Wikborg Rein er ikke de eneste advokatfirmaene som har kommet med på listen. Deloitte ligger på 19. plass sammen med Finansdepartementet og Thommessen. EY ligger på 22. plass og PwC på 23. plass. Hjort deler 25. plassen sammen med Wiersholm, Gjensidige og Finanstilsynet - for å nevne noen.

Fristes av store selskaper

Kaster vi et blikk mot andre bransjer, ser vi at ingeniørene aller helst vil jobbe hos Equinor, Multiconsult eller Norconsult. Innen IT er Google, Microsoft og Finn.no de mest attraktive arbeidsplassene.

I de humanistiske rekkene er det NRK som ligger øverst, etterfulgt av Kunnskapsdepartementet og barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Innen helse og medisin er det Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Helse Sør-Øst som frister mest, mens man i kategorien «business» helst vil jobbe i Innovasjon Norge, Google eller DNB.

Se hele rangeringen her:

PLASSNUMMER ARBEIDSSTED
1Politiet
2Tingrettene
3Utenriksdepartementet
4DNB
5Sivilombudsmannen
5Økokrim
7Justisdepartementet, øvrige avdelinger
8Equinor
9Regjeringsadvokaten
10Arbeids- og sosialdepartementet
11Justisdepartementet, lovavdelingen
12Høyesterett
13BAHR
13Skatteetaten
13Statsadvokatembetene
16Kommuneadvokaten i Oslo
17Wikborg Rein
18Konkurransetilsynet
19Deloitte
19Finansdepartementet
19Thommessen
22EY
23Juridisk fakultet, UiO
23PwC
25Finanstilsynet
25Gjensidige
25Hjort
25Wiersholm
29KPMG
30Aker Solutions
30SANDS
32Juridisk fakultet, UiB
32Kluge
34Schjødt
35Haavind
35McKinsey & Company
37Simonsen Vogt Wiig
38DLA Piper Norway
38Hydro
40Forsvarsmateriell
41Bull & Co
42Arntzen de Besche
42Gard
42Selmer
45Grette
46Kvale
47Hestenes og Dramer & Co
47Skuld
49Brækhus Advokatfirma

Kilde: Universum/2019