Det var leder av Justiskomiteen, Hadia Tajik, som fikk æren av å dele ut talentprisen. Foto: Thea N. Dahl

Mageli vant årets talentpris

Publisert Sist oppdatert

Advokatfirmaet Mageli gikk av med den gjeve seieren og fikk Advokatforeningens talentpris for 2015.

Etter opplesning av juryens begrunnelse, et øyeblikk med dirrende spenning og uholdbar stillhet, kunne leder av Justiskomiteen, Hadia Tajik, erklære at det var advokatfirmaet Mageli som vant.

Advokatfirmaet Mageli har hovedkontor på Hamar, og lokalkontorer på Lillestrøm og i Oslo, og er et forretningsjuridisk firma med 23 advokater.

I begrunnelsen legger juryen vekt på firmaets tre grunnpilarer: Kompetanse, fritid og moro. Det var partner i firmaet, Lise Marken Aasterud, som mottok prisen.

Hadia Tajik synes det var stas å stå for utdelingen av prisen.

- Det er gøy å være med å markere at noen har gjort en god jobb, sa Tajik.

Hun synes det var bra at juryen i år la spesielt vekt på å belønne et firma som har fokusert på å skape en balanse mellom arbeid og fritid, slik at flinke talenter blir i jobben,

– Det skal være gøy på jobb, sier mottaker av talentprisen, Lise Marken Aasterud. Her sammen med generalsekretær i Advokatforeningen, Merete Smith, og Hadia Tajik. Foto: Thea N. Dahl

- Selv får jeg mine beste ideer når jeg har fri. Å rekruttere flinke folk, skape en spennende arbeidsplass og respekterer folks fritid, utvikler jussen, sa Tajik.

Trude Holmen, advokat i Mageli, er godt fornøyd med å være en del av det vinnende firmaet.

- Dette var veldig stas, og det er klart det betyr mye for oss å få en slik pris. Først og fremst er det en anerkjennelse av verdier vi setter høyt og en bekreftelse på at vi gjør noe riktig. Samtidig bidrar det til å synliggjøre et mindre innlandsfirma som oss, og det er jo ikke å forakte det heller, sa hun.

«Vi lever i en tid hvor det blir stadig vanskeligere å skille mellom jobb og fritid, mellom individ og bedrift, mellom ens personlige og profesjonelle egenskaper.

Talentutvikling handler derfor ikke bare om å utvikle kompetanse, det handler om å utvikle mennesker.

En slik talentutvikling krever at man søker en balanse i den enkelte medarbeiders liv – balanse mellom et utfordrende og krevende liv på jobb – og et aktivt og tilstedeværende liv utenfor jobb.

Med sin satsning på det helhetlige og balanserte liv har årets vinner lykkes i å trekke til seg mange av landets beste juridiske hoder fra ulike sentrale institusjoner, både private og offentlige, - og mange av de største og mest spennende offentlige og private klientene (begrunnelse fortsetter under bildet).

Det ble både hopping og hurrarop fra advokatfirmaet Mageli da det ble klart at de vant årets talentpris. Foto: Thea N. Dahl

Firmaet har understreket at det skal være hyggelig og morsomt å være på jobb. Terskelen for å stikke hodet inn til naboen eller ringe kollegaen på et av de andre kontorene skal være lav, selv om det skulle dreie seg om ufakturerbar tid. Firmaet vil selvsagt tjene penger, for det er det de lever av, men inntjeningen er underordnet i forhold til en grunnleggende målsetning om å yte god juridisk bistand til riktig pris.

Firmaets vekt på sine tre grunnpilarer, som de kort oppsummerer som kompetanse, fritid og humor, mener juryen er grunnen til at de har lykkes med å beholde sine juridiske talenter.

Årets vinner av talentprisen er ikke blant de største advokatfirmaene i landet – men jeg er sikker på at de er blant de firmaene som mange advokater skulle ønske de jobbet i.

Gratulerer med Advokatforeningens Talentpris for 2015 – advokatfirmaet Mageli»

Powered by Labrador CMS