Cathrine B. Hetland ser frem til turer til Stavanger og Tyskland i sommer.

- Helt sentralt for lagånden vår at ledelsen var tydelige på at vi ikke kom til å permittere

Cathrine B. Hetland fikk et litt annerledes første-år i Wikborg Rein enn det hun hadde sett for seg, men synes likevel det har vært en positiv opplevelse.

Publisert

I fjor ble Cathrine B. Hetland hentet fra Thommessen til partnerposisjon i Wikborg Rein. Der bistår hun ulike aktører i olje- og gassbransjen med juridiske spørsmål knyttet til leting, utbygging, produksjon og salg av petroleum, samt M&A-prosjekter.

Hetland er medlem i Advokatforeningens lovutvalg for vannkraft, energi og olje og gass. Hun har også deltatt i flere arbeidsgrupper i regi av Norsk Olje og Gass for å utvikle modellavtaler for norsk sokkel.

I dagens sommerintervju oppsummerer hun sitt spesielle første år i firmaet,

– Hvordan vil du oppsummere ditt første år som partner i Wikborg Rein? Hva har vært det mest utfordrende?
– Jeg begynte i Wikborg Rein i juni 2019, og det første året har vært en veldig positiv opplevelse. Oppsummert har det vært et år med høyt tempo og spennende saker, samtidig som jeg har blitt godt integrert i firmaet. Jeg hadde lang erfaring fra advokatbransjen før jeg begynte i Wikborg Rein, og har derfor opplevd overgangen som uproblematisk.

Hils på Cathrine B. Hetland

Alder: 35

Bosted: Strømmen, utenfor Oslo

Opprinnelig fra: Stavanger

Sivil status: Gift, ingen barn

Tror på flere søksmål

– Hvorfor valgte du den retningen du jobber med?
– Jeg jobber primært med olje- og gassbransjen, og valget av retning er nok påvirket av min oppvekst i oljehovedstaden. I Stavanger blir man nok eksponert for denne bransjen på en helt annen måte enn i Oslo, og får et bedre inntrykk av hvor mangfoldig og viktig næringen er.

– Hvordan har du og Wikborg Rein blitt påvirket av korona-krisen?
– Både jeg og Wikborg Rein ble naturligvis påvirket, blant annet ved at alle jobbet fra hjemmekontor, og på grunn av den generelle usikkerheten som rådet en periode. Alle i firmaet har imidlertid vist en fantastisk dugnadsånd og vilje til tilpasning i en krevende situasjon. Jeg tror det har vært helt sentralt for den lagånden vi har hatt at ledelsen hele tiden var tydelige på at vi ikke kom til å permittere, og at det da heller var vi som partnere som skulle ta støyten i form av reduserte partnerinntekter. Vi har heldigvis hatt god resultatutvikling i perioden, og jeg opplever at vi har tilført merverdi til klienter som sto overfor store utfordringer. Jeg tar av meg den virtuelle hatten for ledelsen vår, og alle mine gode kolleger - dette har rett og slett vært imponerende.

– Tror du vi vil se mange søksmål i kjølvannet av pandemien?
– Ja, jeg vil tro at man for eksempel vil se et oppsving i force majeure-tvister. Vi var nok mange som ble sittende med ulike force majeure-vurderinger noen hektiske uker i mars.

- Må forstå mer enn jussen

– Hvilken sak har du lært mest av i din karriere?
– Det blir vanskelig å peke på én bestemt sak, dessverre. Jeg har jobbet med mange interessante saker for et bredt spekter av klienter og opplever at jeg stadig lærer noe nytt. Generelt er min erfaring at det blir stadig viktigere å beherske en rekke andre forhold enn «kun» jussen. Som forretningsadvokat må man naturligvis ha kommersiell forståelse og god evne til å sette seg inn i klientens behov, men man må også være dyktig til å styre komplekse prosjekter, og kunne benytte seg av avanserte digitale verktøy. Jeg mener at dette gjør jobben enda mer interessant.

– Hvilken paragraf står ditt hjerte nærmest?
– Ferieloven er en klassisk favoritt.

– Hvis vi legger fag til side; hva brenner du for utenom jussen?
– Det er nok av saker som opptar meg, men med en tidkrevende jobb er det begrenset hva jeg får engasjert meg i på fritiden. Da prioriterer jeg først og fremst å bruke tid med venner og familie, og prøver å trene litt nå og da - selv om jeg ikke skal påberope meg å brenne for akkurat det.

– Hva er det første du skal gjøre når den normale hverdagen er tilbake?
– Jeg er så heldig at min hverdag allerede oppleves ganske normal: verken jeg eller mine nærmeste har blitt syke, sparket eller permitterte, og de små forholdsreglene vi må ta i det daglige lever jeg helt greit med. Hvis jeg likevel skal peke på noe, hadde det vært herlig å dra på en ferie til et litt mer spennende reisemål enn det som er mulig i dag.

Lærte av AdeB-periode

– Hvem er ditt faglige forbilde og hvorfor?
– Jeg lærte utrolig mye av det sterke olje- og gassmiljøet vi hadde i Arntzen de Besche da jeg var fullmektig der. Hvis jeg skal nevne navn, var særlig Dag Erlend Henriksen og Christian Fr. Michelet faglige forbilder på hver sin måte.

- Hvilken advokat fra et konkurrerende firma skulle du ønske jobbet i ditt firma?
- Det hadde vært veldig hyggelig å jobbe med Ellen Teresa Heyerdahl i Thommessen igjen. Ellen er en kul og dyktig dame, som også er langt over gjennomsnittet glad i jul og juleinspirerte antrekk. Jeg ser for meg at hun kunne tatt sin forkjærlighet for reinsdyr-bekledning til nye høyder hvis hun jobbet i Wikborg Rein!

- Hvem fortjener en ufrivillig dukkert og hvorfor?
- Her blir det jo enkelt å peke på en viss amerikansk president. Ytterligere forklaring er forhåpentligvis unødvendig!

Den lille raske

Antall timer på jobb i uken: Det varierer veldig
Antall saker i retten siste år: Ingen

Antall champagneglass i måneden: 3-4

Favoritter:

Bok: «A little life» av Hanya Yanagihara

TV-serie: «The Handmaid's Tale»

Podcast: «Serial» sesong 1

Sommerlåt: «Dancing on my own» med Robyn fungerer hele året for min del.

Advokat-kjendis: Pass

- Hvilken debatt har engasjert deg mest denne våren?
- I likhet med mange andre ble jeg også engasjert av debatten om strukturell rasisme i kjølvannet av Black Lives Matter-bevegelsen. Det er ingen tvil om at vi har mye å ta tak i på denne fronten også i Norge.

Satser på Tysklandsferie

- Hvor går årets sommerferie? Måtte du endre de opprinnelige planene?
- Det blir i hvert fall en tur til Stavanger for å besøke familie og venner der. Vi vil også forsøke å få til en tur til Tyskland, dersom Tyskland blir inntatt på listen over land man kan reise til uten å gå i karantene når man kommer tilbake. Mannen min er nemlig tysk, og har veldig lyst på en tur «hjem» i sommer. Vanligvis foretrekker vi noe mer eksotiske sommerferier enn Stavanger og Tyskland med våre respektive svigerforeldre, så slik sett kan man si at dette var en klar endring av planer.

- Hva er ditt beste tips til kolleger som skal på Norgesferie i år?
- Hvis vi ikke får dratt til Tyskland, aner jeg ikke selv hva vi skal gjøre i det som da blir en Norgesferie. Jeg er derfor feil person til å gi tips, men jeg tar gjerne mot noen!

Les flere sommerintervjuer med advokater her!

Powered by Labrador CMS