Advokat Lars Kristian Myklebust leder Hammervoll Pinds Maritim-gruppe fra firmaets kontor i Bergen. Foto: Privat

Tror vi får se flere nye prismodeller fremover

Bergens-advokat Lars Kristian Myklebust mener økt konkurranse, ny teknologi og større krav fra klientene vil bidra til en utvikling av prismodellene i advokatbransjen.

Lars Kristian Myklebust er partner i Hammervoll Pind i Bergen og Norges representant i det internasjonale tvisteløsningsorganet CPR (The International Institute for Conflict Prevention and Resolution). I 2019 ser advokaten, som også har lang erfaring fra Statoil og Thommessen, frem til å samarbeide med bedrifter i offshore og den maritime industrien.

– Hvilken sak krevde mest av deg i året som gikk?

– Jeg har ingen enkeltsak å trekke frem, men å være en fersk aktør i en etablert bransje er generelt krevende, og innebærer hardt arbeid.

– Har ditt advokat-kontor tatt i bruk noen legal tech-løsninger i løpet av året?

– Vi er i gang med et prosjekt for å oppgradere våre systemer og verktøy, så i løpet av 2019 håper jeg vi har tatt store steg. Effektivisering av advokattjenester og kommunikasjon med klienter blir viktig fremover, så vi må blant annet se på nye samhandlingsplattformer, og håndtering av dokumenter.

– Hva gleder du deg til å jobbe med i 2019?

– Jeg gleder meg til å jobbe med mine fantastisk dyktige kolleger – og å samarbeide med bedrifter i offshore og maritim industri som forhåpentligvis får litt vind i seilene etter tøffe år.

– Hvilken lov bør endres fortest mulig?

– Loven om helligdager og helligdagsfred. Noe mer inkonsekvent skal man lete lenge etter. Jeg forstår ikke hvorfor det er greit å selge epletrær og tuja på langfredag, men ikke melk fra butikken – bortsett fra hvis butikken ligger på et «typisk turiststed» eller er under 100 kvadratmeter.

– Timeprismodellen i advokatbransjen: Kommet for å bli eller moden for endring?

– Jeg tror vi vil få se flere nye modeller fremover. Generelt tar advokater i dag svært liten prisrisiko - og mange firmaer har veldig høye marginer. Med økende konkurranse, ny teknologi og klienter som stiller større krav, er det rart om det ikke vil påvirke prismodellene.

– Pr. dags dato er 24 av 264 (cirka 9 prosent) av partnerne i landets fem største advokatfirmaer kvinner.

Hvor mange tror du det er om ett år? 

– Jeg håper jo, men tror dessverre ikke andelen øker noe særlig. Så vidt jeg husker var det få kvinner som ble tatt opp i fjor og blant det jeg har sett til nå i år er det lite som tyder på at forholdstallet vil endre seg mye. Med så mange dyktige kvinner i advokatbransjen må det da før eller siden komme en tsunami inn i partnerskapene.

– Hvem er ditt faglige forbilde?

– Vår managing partner, Anders Pind.

– Hva var det beste som skjedde på ditt fagfelt i 2018?

– Det er et fremskritt at EU innfører strengere regler for hvor norske skip kan hugges, selv om vi fortsatt venter på Hong Kong-konvensjonen. Miljø og bærekraft har uansett kommet på agendaen for fullt, og det skjer mye i Norge på miljøløsninger til skip. Ellers er det morsomt at NOMA (Nordic Offshore and Maritime Arbitration) ble lansert i 2018.

– Hva er ditt nyttårsforsett i jobbsammenheng?

– Mer av det samme!

– Hva er din viktigste juletradisjon?

– Det blir ikke skikkelig jul uten Disneys jul på TV julaften mens pinnekjøttet damper, selv om stadig flere av de gamle klassikerne dessverre blir skjøvet ut av programmet.

Min kone og jeg har også etablert en hyggelig tradisjon med å høre Kurt Nilsen synge julen inn i Grieghallen i desember.

– Hvilket julebord var årets høydepunkt?

– Julebordet med Bergenskontoret til Hammervoll Pind. Jeg fikk til og med holde damenes tale!

– Hva er din favoritt-julefilm- /serie?

– Die Hard!

Les også:

Hadde vært lettere om folk ikke hadde så ståltro på egne saker

[su_box title="Advokat-jul" box_color="#e14030" title_color="#fffdfd"]

I spørsmål og svar-spalten Advokat-jul stiller Advokatbladet profilerte advokater både faglige spørsmål, og noen uhøytidelige julespørsmål. 

I dag kan du bli bedre kjent med advokat Lars Kristian Myklebust fra Bergen.

Tidligere Advokat-jul-intervjuer:

19. desember: Christian Hals

20. desember: Heidi Ysen 

21. desember: Christian Fredrik Michelet

22. desember: Zulifqar Munir

23. desember: Stig Bech

24. desember: Torstein Bae

25. desember: Liv Zimmermann

27. desember: Anders Rosenberg

28. desember: Kjetil Nilsen

29. desember: Kristin Bugge Midthjell

[/su_box]

Lars Kristian Myklebust

Alder: 42

Arbeidssted: Hammervoll Pind

Spesialisering: Offshore og maritim industri

Bosted: Bergen

Sivil status: Gift med Linda, to barn

Powered by Labrador CMS