Aas-Hansen: Utslitt og tilbake til Elden

Published

Astri Aas-Hansen sluttet som statssekretær i mai. Over sommeren skal hun tilbake til partnerstillingen i Advokatfirmaet Elden.

– Jeg gått av fordi jeg jobbet alt for mye og alt for lenge. Ekstratanken var rett og slett tom, sier en noe mer avslappet Astri Aas-Hansen.

– Så, du går ikke av på grunn av valgkampen og valget til høsten?

– Nei, jeg synes det er kjipt at jeg ikke er med frem til valget. Men, dette er en jobb som krever veldig mye arbeid, og særlig etter 22. juli har det vært ekstremt mye jobbing. Det bærer både kropp og sjel preg av, sier Aas-Hansen.

– Det er ikke familien som har gått lei?

– Hehe, i går skulle jeg inn til byen for å besøke en venninne, og min 14-årige sønn spurte meg om det ikke var deilig å endelig ha tid til venninnebesøk og shopping. Da slo det meg at familien nok har fått med seg hva jeg ikke har hatt tid til å gjøre de siste årene. Jeg er jo gammel håndballspiller, og det eneste jeg har hatt tid til de siste årene er håndball og jobb.

– Hva vil du drive med når du er tilbake i Elden? Straff, som tidligere?

– Jeg har jo vært ansvarlig for lovavdelingen siden 2005, og jobbet mye med sivilrett. Jeg tenker at det er noe jeg vil drive mer med, sier Aas-Hansen.

Frem til over sommeren skal jeg bare shoppe og sove, lover tidligere statssekretær Aas-Hansen.